UFC

‘Chito‘ Vera ističe kako nikada nije osporavao kvalitete O‘Malleyja: ‘Dečko se zna boriti‘

Marlon Vera

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Sjajni ekvadorski borac bantam kategorije cijeni vještine svog rivala

Iako mnogi smatraju da je Sean O‘Malley proteklog vikenda trebao izgubiti od Petra Yana, Seanu se ipak piše pobjeda i njegov omjer sada je na 16 pobjeda i jednom jedinom porazu u dosadašnjoj karijeri.

Pod okriljem UFC-a upisao je osam pobjeda, meč protiv Munhoza završio je ‘‘no contestom‘‘, a jedini poraz nanio mu je Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera još u osmom mjesecu 2020. godine. Tehničkim nokautom u prvoj rundi slavio je Vera, ali bitno je istaknuti kako se O‘Malley ozlijedio tijekom prve runde, točnije ozlijedio ga je Vera svojim ‘‘kickom‘‘ kojim je ‘‘umrtvio‘‘ Seanovu nogu.

Vera je nakon te pobjede izgubio od Josea Alda, ali sada je u nizu od četiri uzastopne pobjede. Sean je također nakon te borbe upisao četiri pobjede, ali protiv osjetno lošijih protivnika, ako izuzmemo Petra Yana kojeg je kontroverzno pobijedio.

Unatoč tome, Sean je od danas preskočio Marlona Veru u poretku izazivača. Ekvadorac je četvrtorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije, dok je Sean na prvom mjestu u poretku. Mnogima taj poredak trenutno nema apsolutno nikakvog smisla, iako u teoriji, O‘Malley je porazio prvoplasiranog Yana i preuzeo je njegovu poziciju.

Hoće li O‘Malley dobiti napad na titulu u sljedećem nastupu ili će mu trebati još jedna pobjeda, teško je u ovom trenutku procijeniti. Sean je nakon poraza od Vere i dalje tvrdio da je neporažen te da je poraz nastupio samo zbog ozljede.

Sigurno je da ‘Chita‘ takvi komentar nekad isprovociraju, barem malo, ali Vera je zasluženo pobijedio i to nitko osim Seana ne osporava. Međutim, sada kad je Sean pri vrhu kategorije, revanš ima puno više smisla. Sudeći po komentari Vere, on ne bi imao ništa protiv. Naime, gostujući u MMA Houru, Vera je istaknuo kako nikad nije osporavao Seanove borilačke vještine.

‘‘Za sve ljude koji govore da je O‘Malley očajan i da samo zna pričati, ja nikada nisam to mislio. Oduvijek govorim da se dečko zna boriti, talentiran je i posjeduje sve alate. Uistinu mislim da se on zna boriti, smatram da posjeduje moć u svojim rukama i vješt je. Ali i ostatak kategorije posjeduje sve, odnosno svi top 15 bantamaši su takvi.‘‘, rekao je Vera koji je pritom uputio kompliment cijeloj kategoriji.

Bantam kategorija zaista spada među najkvalitetnije UFC-ove težinske kategorije u ovom trenutku. Sjajnih boraca je pregršt, a zasigurno će u narednom periodu isplivati još neka imena. Vrati li se i Henry Cejudo, kategorija će dobiti još jedno ogromno pojačanje.

‘‘Chito‘‘ Vera je toga svjestan, ali Ekvadorac djeluje spremno na obračun s bilo kime. Jedan od boraca koji je spominjao Verino ime bio je Cory Sandhagen. ‘‘Sandman‘‘ je pokazivao interes za međusobnim obračunom i Veru je navodio kao zanimljivijeg protivnika od Meraba Dvalishvilija. Vera je u MMA Houru otkrio zanimljive informacije u vezi potencijalnog meča protiv Sandhagena.

‘‘Cory Sandhagen me prozivao, zatim nam je ponuđeno da se borimo 5. studenog (11. mjesec), jer se nešto dogodilo s ‘main eventom‘ na toj priredbi (otkazan je meč Evloeva i Mitchella, op.a.). On nije prihvatio borbu. Zašto me onda i prozivaš, a kasnije nemaš vremena za skidanje kilaže ili da se pripremiš. Nemoj prozivati drugog borca, ako nisi spreman za ples. To su činjenice. Moj menadžer me obavijestio o toj ponudi i bila je to financijski jako privlačna ponuda, jer se radilo o ‘short noticeu‘. Ja sam odgovorio da sam spreman i to je očito trebao biti meč za sljedećeg izazivačica. A što se Coryja tiče, nemoj me prozivati ako nećeš pristati na meč.‘‘, poruka je Ekvadorca uvijek spremnog na borbu.

Vera u ovom trenutku djeluje kao možda i najbolji kandidat za sljedećeg izazivača. Moguće je da će ga O‘Malley preskočiti, ali ‘‘Chito‘‘ se neće previše ljutiti i nastavit će graditi svoj put ka vrhu. Jednostavno se radi o borcu koji prije svega uživa u mečevima, a tek onda gleda na ‘‘politiku‘‘ vezanu uz poredak i slično. Zbog toga zaslužuje poštovanje.

Linker
05. srpanj 2024 18:51