UFC

Cejudo vidi Covingtona kao stilski najgoreg protivnika za Edwardsa: ‘Mučit će ga svih pet rundi‘

 Colby Covington vs. Jorge Masvidal 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Samo ostaje za vidjeti hoće li prvak ipak popustiti Dani i prihvatiti meč protiv Covingtona za titulu u velter kategoriji

Leon Edwards prošlog je vikenda po prvi puta obranio titulu, a bivšeg dominantnog prvaka je svladao i po drugi put. Mnogi su očekivali kako će Usman relativno lagano vratiti titulu na UFC 286 priredbi, no to se nije dogodilo. Bio je to dosta težak meč za obojicu, a Edwards je ipak pokazao da je legitiman prvak.

Odmah nakon priredbe Dana White je rekao kako je Colby Covington sljedeći izazivač u velter kateogriji. Još se raspravlja zaslužuje li to ili ne, ali ukoliko to UFC naredi, tako će i biti. Henry Cejudo smatra kako je Colby stilski užasan meč za Edwardsa te je otkrio kako smatra da će mu uzeti pojas:

‘‘Kada kažem da je to lagana borba za Colbyja, prije svega mislim stilski jer je Edwardsovo hrvanje i dalje malo sumnjivo. Kada imate Colbyja Covingtona, on ide prema vama svih pet rundi, dok se Kamaru više želio tući. Imaš vremena doći u te pozicije, ali pitanje je hoće li ti ego dopustiti? Jer nitko ne voli hrvati, iscrpljujuće je‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

‘‘Predviđam da će ga Colby pobijediti. Možda ga neće završiti, ali će ga mučiti punih pet rundi. Vjerojatno 4-1 ili 3-2 za Colbyja. Colby je najbolji tamo gdje Leon nije. Možda se to nije vidjelo sad protiv Usmana, ali prije bih uvijek rekao da je Colby stilski najgori meč za njega. Bolje mu je da se bori protiv tipova kao Khamzat Chimaev, dobrih hrvača ali neiskusnih na pet rundi‘‘, dodao je.

Hoće li se borba između Covingtona i Edwardsa dogovoriti, saznat ćemo u budućnosti. No, Leon je odmah nakon Daninih riječi negodovao i rekao da Colby neće biti sljedeći.

Linker
05. srpanj 2024 02:06