UFC

Cain Velasquez nastavlja pravnu bitku zbog pokušaja ubojstva zlostavljača njegovog sina

Cain Velasquez

 MMA Junkie
Bivši UFC prvak teške kategorije odlučio je uzeti pravdu u svoje ruke, ali pogodio je krivu metu

Cain Velasquez trebao bi 9. rujna započeti suđenje zbog optužbi za pokušaj ubojstva, no vjerojatno je da će se sudski postupak bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji odgoditi za kasniji datum.

U srijedu je održano pripremno ročište za suđenje na Okružnom sudu Santa Clara u Kaliforniji gdje se Velasquezova odvjetnica, Renee Hessling, pojavila pred sutkinjom Elizabeth Peterson kako bi pružila ažuriranje dok se datum suđenja približava. Hessling je naznačila da očekuje podnošenje zahtjeva za odgodu u slučaju kako bi se datum suđenja pomaknuo.

Iako je Hessling naznačila da očekuje podnošenje zahtjeva za odgodu, sutkinja neće o tome odlučiti do kasnijeg datuma, tako da se za sada očekuje da će Velasquezovo suđenje ipak početi 9. rujna. Sutkinja je naredila da se Velasquez mora pojaviti na početku suđenja ako datum početka ostane nepromijenjen.

Velasquez (41) uhićen je 28. veljače 2022. godine nakon što je navodno krenuo u potjeru velikom brzinom za automobilom u kojem se nalazio Harry Goularte, čovjek optužen za seksualno zlostavljanje njegovog sina u vrtiću koji je u vlasništvu Goularteove majke. Velasquez je navodno ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u vozilo, pri čemu je Goularteov očuh, Paul Bender, pogođen metkom i zadobio ozljede koje nisu bile opasne po život.

Goularte, koji je pušten uz jamčevinu protiv preporuke tužiteljstva prije navodne potjere automobilom, suočava se s odvojenim optužbama, uključujući jednu za bludne radnje s djetetom. Datum određivanja njegova suđenja trenutno je zakazan za 17. srpnja.

Dok čeka suđenje, Velasquez je na slobodi uz jamčevinu nakon što je proveo nekoliko mjeseci u zatvoru prije nego što mu je sudac konačno dopustio povratak kući pod uvjetima koje je postavio sud. Od tada se Velasquez vratio treniranju u American Kickboxing Academyju u San Joseu i također je nastupao u profesionalnim hrvačkim priredbama.

Tužiteljstvo se prethodno protivilo daljnjim odgodama suđenja s obzirom na to da je Velasquez prvi put uhićen još u veljači 2022. Tijekom prethodnog ročišta u veljači ove godine, tužitelji su naznačili da su u tijeku razgovori s obranom o potencijalnom rješenju slučaja što bi moglo rezultirati nagodbom. U ovom trenutku, nikakav dogovor nije postignut.

Ako bude osuđen po svim optužbama, Velasquez potencijalno može dobiti maksimalnu kaznu doživotnog zatvora.

Linker
27. lipanj 2024 13:18