UFC

Brian Ortega planirao je napustiti perolaku kategoriju: ‘Predugo bih čekao ‘title shot‘, čak sam dobio i protivnika u lakoj kategoriji‘

Brian Ortega

 Luis Marin/ Eyepix Group/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji borac perolake kategorije mogao bi kasnije ove godine pojačati laku kategoriju

Podosta nenadano Brian Ortega dobio je priliku nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri na ovotjednom UFC 303 eventu. Ponajbolji svjetski borac perolake kategorije borit će se protiv Diega Lopesa, a niti jedan od njih dvojice nije mogao odbiti priliku za nastup na tako velikom eventu.

Event je trebao biti još veći, jer Conor McGregor i Michael Chandler prvotno su odabrani kao predvodnici eventa koji će se održati u sklopu UFC-ovog International Fight Weeka. Međutim, McGregor je otkazao nastup zbog ozljede, a priredbu će predvoditi Alex Pereira i Jiri Prochazka.

Lopes i Ortega također su upali na ‘‘fight card‘‘ nakon određenih otkazivanja. Jamahal Hill i Khalil Rountree trebali su nastupiti u ‘‘co-main eventu‘‘, ali Rountree je bio pozitivan na doping i onemogućen mu je nastup. Uslijedila je serija promjena gdje smo od meča Hilla i Rountreeja došli do meča između Anthonyja Smitha i Romana Dolidzea.

Sva ta otkazivanja i promjene navele se UFC-ove ‘‘matchmakere‘‘ da Ortegi i Lopesu ponude mjesto u ‘‘co-main eventu‘‘, a moramo priznati kako se radi o jako dobrom meču. Pobjednik te borbe lako bi mogao postati sljedećim izazivačem za titulu, ali ne tako skoro. Naime, Brian Ortega u razgovoru za MMA Junkie otkrio je kako UFC definitivno radi na meču između Maxa i Topurije.

‘‘Neću dobiti borbu za titulu u skorije vrijeme zbog svega onog što se trenutno odvija pri vrhu kategorija. Max Holloway ima zagarantiran napad na titulu, a ima ga i Alexander Volkanovski kad se odluči vratiti. Dakle, kad se Topuria odluči boriti, borit će se protiv Maxa. Ako Max pobijedi, čeka nas četvrti okršaj Maxa i Volkanovskog, a taj meč uslijedio bi tek sljedeće godine. Ako Topuria porazi Maxa, čeka nas revanš Volkanovskog i Topurije. Holloway i Volkanovski imaju zasluge zbog stvari koje su činili prije. Volk je uskočio protiv Makhacheva otprilike dva tjedna uoči eventa, a Max Holloway pristao se boriti protiv Justina Gaethjea za BMF pojas. Obojica su jako puno napravili i ako bih ja rekao kako zaslužujem napad na titulu prije njih, to ne bi bila istina. Naravno da od malena želim biti prvak, ali ponekad se morate pomiriti s realnošću. Stoga, zašto se ne bih zabavio sa svojom karijerom?‘‘, rekao je Ortega, a zatim je otkrio kako se on zapravo spremao za tranziciju u laku kategoriju.

‘‘Razgovarao sam s UFC-om o borbi 14. rujna (9. mjesec) u Sphereu. To je jedini razgovor koji sam vodio s njima o sljedećem meču, dok nije iskrsnula ova prilika. Rekli su mi kako nitko u mojoj kategoriji ne želi meč protiv mene i stoga sam odlučio prijeći u laku kategoriju- Čak sam dobio i ime protivnika, ali zasad ne smijem govoriti o tome. Još uvijek postoji mogućnost da se taj meč dogodi, a ja se nadam da hoće.‘‘, dodao je Brian.

Dakle, velike su mogućnost da već krcata laka kategorija dobije još jedno veliko pojačanje. Brian Ortega ozbiljno razmišlja o prelasku u višu kategoriju, a očito i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ vide smisao u tome. Ime tog odabranog protivnika još je tajna, ali meč između Charlesa Oliveire i Briana Ortege djeluje kao vrhunska poslastica za sve MMA fanove. Zar ne?

Linker
25. rujan 2024 10:14