UFC

Brendan Allen ipak je pristao na dolazak u Pariz: ‘Snajper‘ rodom iz Dagestana bit će njegov protivnik

Brendan Allen

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Američki borac ‘‘jaše‘‘ na nizu od sedam uzastopnih pobjeda, a čini se kako će napokon imati priliku poraziti top 5 borca

Puno se posljednjih dana ‘‘šuškalo‘‘ o borbi između Brendana Allena i Nassourdinea Imavova. Izvori su govorili kako UFC pokušava ugovoriti taj meč za priredbu koja će se 28. rujna (deveti mjesec) održati u Parizu, ali nailazili su na određene probleme.

Brendan Allen odbijao je prihvatiti meč ako se ne radi o glavnoj borbi večeri. Pretpostavka je kako će event predvoditi Benoit Saint Denis i Renato Moicano, a u igri je uvijek i Ciryl Gane kao najveća francuska MMA zvijezda. Međutim, jučer su se pojavile informacije kako Gane neće nastupiti u Parizu, nego će mjesec dana kasnije odraditi meč na priredbi u Abu Dhabiju. Alexander Volkov navodno će biti njegov protivnik, ali revanš ove dvojice boraca zasad je daleko od službeno potvrđenog.

Ganeov izostanak u Parizu pruža priliku nekom drugom da predvodi event, ali ni dalje nije poznato hoće li to biti BSD i Moicano, ili Allen i Nassourdine Imavov. No, neovisno o ‘‘main eventu‘‘, čini se kako je UFC uspio izdogovarati meč između dvojice odličnih boraca srednje kategorije.

Sedmorangirani Allen i četvrtorangirani Imavov trebali bi ukrstiti rukavice na UFC Fight Night 245 eventu u Accor Areni, a pobjednik tog meča mogao bi se jako približiti napadu na pojas. Imavov je slavio u posljednja dva nastupa, a posebno impresivna je pobjeda nad Jaredom Cannonierom, bivšim izazivačem za pojas. Prije pobjede nad Cannonierom, Imavov je slavio i u meču protiv Romana Dolidzea.

Brendan Allen porazio je nešto manje zvučna imena, ali njegov pobjednički niz uistinu je impresivan. Sedam pobjeda zaredom ostvario je Allen i definitivno je zaslužio meč protiv nekog od top 5 boraca u srednjoj kategoriji. Upiše li i tu osmu uzastopnu pobjedu, imat će jako dobre argumente za napad na pojas.

Treba napomenuti kako meč između Allena i Imavova još nije dobio službenu potvrdu, ali posao je navodno zgotovljen i potvrda bi trebala doći vrlo brzo.

Linker
12. rujan 2024 16:30