UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC gostuje u arhitektonsko-tehnološkom čudu, čeka nas i novi nastup Canela

UFC 306 - poster

 Ufc
Vrlo bogat i zanimljiv vikend je pred nama, a sve najbitnije informacije donosimo unutar ovog članka

Protekli tjedan u fokusu MMA fanova definitivno je bio FNC 19 event, ali uživali smo u vrlo dobrim priredbama pod okriljem UFC-a i Bellatora. Borilačkim uzbuđenjima u rujnu nije kraj, daleko od toga. Ovaj tjedan prepun je fantastičnih evenata, a sve najbitnije informacije donosimo u nastavku ovog članka.

UFC 306: O‘Malley vs. Dvalishvili

Riyadh Season Noche UFC puni je naziv ovog eventa, ali u nastavku teksta koristit ćemo naziv UFC 306. Ovo je na neki način povijesna UFC-ova priredba jer po prvi puta će UFC održati priredbu u dvorani pod nazivom "Sphere". Takozvana Sfera spektakularno je zdanje sferičnog oblika, a nalazi se u Las Vegasu. Dvorana je otvorena u devetom mjesecu prošle godine koncertom U2-a, a izgradnja ovog arhitektonskog čuda koštala je nevjerojatnih 2,3 milijarde američkih dolara.

Sphere nudi brojna tehnološka čuda i Dana White najavio je najbolji mogući ugođaj za fanove u dvorani. UFC-ov predsjednik također je najavljivao kako će ovo biti "najveći sportski event u povijesti", ali ipak se preračunao. "Fight card" ovog eventa poprilično je skroman za nešto što je trebalo biti "najveće u povijesti sporta".

Sean O‘Malley i Merab Dvalishvili predvodit će priredbu okršajem za pojas u bantam kategoriji. O‘Malley će pokušati doći do druge obrane pojasa, dok je Gruzijac Merab napokon dobio "title shot". Trebao je "samo" deset pobjeda zaredom.

Prije Meraba i Seana, u kavez će kročiti prve dvije dame UFC-ove muha kategorije i zapravo jedine prvakinje u povijesti te kategorije. Alexa Grasso i Valentina Shevchenko po treći puta zaredom ukrstit će rukavice. Grasso je u prvom meču došla do pobjede "submissionom"; drugi meč završio je remijem i otvorio se prostor za trilogiju. Obje borkinje ove sezone obavljale su ulogu glavnih trenerica u sklopu "Ultimate Fighter" showa.

Ta dva meča nisu loša i tu nema zamjerke. Nije loša borba između Briana Ortege i Diega Lopesa koja će prethoditi mečevima za pojas, ali sve ostalo jednostavno je preslabo za ovakav event. "Main card" otvorit će Ronaldo Rodriguez i Ode‘ Osbourne, borci za koje mnogi smatraju da nisu dostojni "main carda" na eventima iz "Fight Night" kategorije, a nakon njih u kavez će Daniel Zellhuber i Esteban Ribovics. Taj meč vjerojatno će biti vrlo uzbudljiv, ali UFC 306 ipak je trebao nešto veće i zvučnije.

Raul Rosas našao se na ranom preliminarnom dijelu i čeka ga meč protiv Aoriqilenga, dok će na "prelimsima" još nastupiti Irene Aldana (vs. Norma Dumont), Manuel Torres (vs. Ignacio Bahamondes), Yazmin Jauregui (vs. Ketlen Souza) itd. Solidno, ali daleko od vrhunskog.

Gdje: Sphere, Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (14.9.) na nedjelju (15.9.). Rani preliminarni dio započinje u nedjelju od 1:30h, a "main card" na rasporedu je u 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator Champions Series 5: McCourt vs. Collins

Bellator ni u svojim najboljim danima nije često organizirao dva velika eventa u razmaku od sedam dana, ali evo ih samo tjedan dana nakon odličnog eventa u San Diegu.

"Cirkus" seli u London, a priredba je zapravo trebala biti znatno veća nego što trenutno jest. Johnny Eblen i Fabian Edwards imali su zakazan meč i trebali su predvoditi program, ali taj meč ipak bez ikakvog konkretnog razloga i pojašnjenja uklonjen je s ovog eventa te će dobiti novi datum održavanja.

Tako su Leah McCourt i Sarah Collins dobili poziciju u "main eventu". Ostatak eventa ispunjen je ne pretjerano poznatim imenima među kojima se donekle ističu Marc Diakiese (vs. Tim Wilde), Laurynas Urbonavičius (vs. Luke Trainer) i Simeon Powell (vs. Rafael Xavier) kojeg pamtimo kao borca kojeg je Jakob Nedoh nokautirao u finalu PFL Europe turnira. London je zaslužio bolje, ali Bellator bolje očito nije spreman ponuditi u ovom trenutku.

Gdje: OVO Arena Wembley, London, Engleska

Kada: u subotu (14.9.) s početkom u 18:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 98: Zerhouni vs. Paczuski

Bellator će imati konkurenciju jer u gotovo identičnom terminu održat će se KSW 98 event. Nisu ni Poljaci ipak priredili nešto naročito spektakularno i privlačno za širu publiku.

Laid Zerhouni i Radoslaw Paczuski predvodit će priredbu borbom u srednjoj kategoriji. Od nešto poznatijih imena izdvojit ćemo Damiana Piwowarczyka kojeg čeka meč protiv Macieja Rozanskog te Dominika Humburgera koji će se borit s Erslanovom posljednjom žrtvom, Bogdanom Gnidkom.

Pratit ćemo i nove nastupe Krystiana Kaszubowskog (vs. Artur Szczepaniak), Krzystofa Glowackog (vs. Dawid Kasperski) itd. KSW se bliži svom stotom eventu i najveće adute čuvaju za taj event, stoga ne čudi nešto slabiji program na eventima koji prethode "stotki".

Gdje: Hala RCS Sport, Lubin, Poljska

Kada: u subotu (14.9.). Event počinje u 19:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Canelo vs. Berlanga - meč za WBA, WBC i WBO pojaseve svjetskog prvaka

Konkurenciju u istom terminu imat će i UFC, ali ne u vidu neke druge MMA organizacije. Naime, u istom terminu odvijat će se boksački spektakl, a čak je i grad domaćin isti (Vegas).

Saul "Canelo" Alvarez branit će svoja tri pojasa svjetskog prvaka u super srednjoj kategoriji, a ovaj put čeka ga obračun s neporaženim Edgarom Berlangom (22-0).

Boksački fanovi nisu pretjerano oduševljeni ovim uparivanjem. Canela javnost želi gledati u mečevima protiv Davida Benavideza ili Terencea Crawforda, ali zasad će se morati zadovoljiti Edgarom Berlangom.

Naravno, Edgar Berlanga zaslužio je napad na pojas. Iza njega su 22 pobjede, od čega 17 nokautom. 27-godišnjak portorikanskih korijena pokušat će pokvariti Meksikancima Dan nezavisnosti u sklopu kojeg će se ovaj meč zapravo i odviti.

Cjelokupan event nije loš. Erislandx Lara (30-3-3) boksat će protiv Dannyja Garcije (37-3-0), a to je meč koji bi mogao i predvoditi neke boksačke priredbe. Caleba Planta (22-2) čeka okršaj s neporaženim Trevorom McCumbyjem (28-0), a tu su i novi nastupi Stephena Fultona (vs. Carlos Castro), Rolanda Romera (vs. Manuel Jaimes) i Roimana Ville (VS. Ricardo Salas Rodriguez).

Vrlo lijepo posložen event u kojem će boksački sladokusci sigurno uživati.

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas

Kada: u noći sa subote (14.9.) na nedjelju (15.9.). Priredba počinje 2:00h ujutro, a Canela i Berlangu u ringu možete očekivati nakon 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
10. rujan 2024 23:00