UFC

BORILAČKI TJEDAN: Sve je u sjeni Covingtona i Masvidala, ali boks također nudi poslastice

Covington vs. Masvidal

 UFC
Ovog tjedna pratimo više zanimljivih priredbi, a nastupit će i hrvatski boksački teškaš Agron Smakići

Otvaranje borilačkog ožujka teško da može biti sadržajnije i uzbudljivije, a za tako nešto dovoljno je i samo jedna borba, ona koja zapravo nosi ovaj cijeli tjedan.

UFC 272 - Covington vs. Masvidal

Jedna od najvećih borbi u povijesti UFC-a koja nije uz sebe imala titulu prvaka. Zapravo, usporedili bismo s njom tek revanš Conora McGregora i Natea Diaza s UFC 202 priredbe. Borba dva karizmatična borca koja iza sebe ima intrigantnu priču od koje jednostavno nitko ne može pobjeći. Priredba koja je samo na račun jedne borbe ozbiljan kandidat za prijeći brojku od jednog milijuna prodanih PPV prijenosa.

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas

Kad: Subota 5. ožujka na nedjelju 6. ožujka. Uvodne borbe u 01.00, glavni program u 04.00

Popis borbi: OVDJE

Matchroom - Chocolatito vs. Martinez

Svojevremeno najbolji svjetski boksač pound-for-pound ljestvice, Roman "Chocolatito" Gonzalez (50-3, 41 KO) u novom je pohodu na vrh. 34-godišnji boksač iz Nikaragve borit će se Julija Cesara Martineza (18-1, 14 KO), pridošlice iz muha kategorije, gdje je bio nositelj svjetske titule. Pobjednika vjerojatno čeka meč protiv Juana Francisca Estrade, što bi Chocolatitu bio treći međusobni ogled protiv aktualnog WBA prvaka. Trenutno su na 1:1, a oba susreta bila su spektakularna.

Gdje: Pechanga Arena, San Diego, Kalifornija, SAD

Kad: Subota 5. ožujka na nedjelju 6. ožujka.

Popis borbi: OVDJE

Top Rank - Jose Ramirez vs. Jose Pedraza

Meč dva ponajbolja boksača poluvelter kategorije ovako od oka djeluje kao da bi trebao donijeti idućeg izazivača apsolutnom prvaku Joshu Tayloru. Ipak, Taylor je nakon kontroverzne prošlotjedne pobjede protiv Jacka Cateralla izjavio kako seli u velter kategoriju. U svakom slučaju ovaj vrlo zanimljiv ogled svakako je svojevrsna vrsta eliminator borbe i to ne samo kod jedne organizacije. Program je, kao u običaju kod Top Ranka, prepun njihovih potencijala koje bismo u dogledno vrijeme mogli gledati u glavnim borbama.

Gdje: Save Mart Center, Fresno, Kalifornija, SAD

Kad: Subota 5. ožujka na nedjelju 6. ožujka.

Popis borbi: OVDJE

Agron Smakići vs. Lenroy Thomas

Hrvatski teškaš dobio je veliku priliku za povratak na pravi put. Nakon što ga je 2019. godine savladao Zhan Kossobutskiy, boksač iz Zagreba nastupio je dva puta, hvatajući formu, a sad je pred njim meč koji ga može vratiti u svjetskih Top 50 prema BoxRecu. Lenroy Thomas (25-5, 13 KO) iskusan je boksač koji je testiran od strane svjetskih klasa, a trenutno je unutar niza od tri pobjede. Priredbu Legacy Sports Managementa na kojoj se ovaj meč održava predvodi meč Mikea Pereza i Vasila Ducara.

Gdje: Duty Free Tennis Stadium, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Kad: Subota u poslijepodnevnim satima

Linker
03. srpanj 2024 05:03