UFC

‘Borci su pretjerano osjetljivi, mislim da trebaju biti manje navezani na svoju borilačku karijeru‘

Anthony Smith

 Instagram (anthony Smith)
Iskusni Anthony Smith pojasnio je zašto borci teško podnose kritike

Jedna od težih strana profesionalnog sporta, ali i popularnosti općenito, svakako je konstantno bivanje pod povećalom javnosti. Jedan krivi korak dovoljan je za privlačenje salvi kritika, a poznati profesionalni sportaši itekako znaju koliko je teško nositi se s nečim takvim.

Dojam je ipak kako se profesionalni MMA borci nešto lošije nose s kritikama, nego predstavnici nekih drugih globalno popularnih sportova. S time se slaže i Anthony Smith koji je u razgovoru za MMA Fighting pokušao pojasniti zašto su borci toliko osjetljivi kad su u pitanju kritike.

‘‘To se nekoć događalo i meni. Do toga dolazi jer su borci jako vezani za borbu. Kod mene to više nije toliko slučaj, ali nekoć je borilačka karijera bila moj identitet. Ako biste odabrali mog protivnika da će pobijediti, osjećao sam se kao da me napadate na osobnoj razini. Smatrao sam da je epitet borca ono što sam me definira kao osobu.‘‘, započeo je Smith, a zatim je uputio savjet kolegama borcima.

‘‘Mislim da bi borcima bilo lakše ako bi se manje navezali na sve to. Poznajem borce koji konstantno prate što se govori o njima i to svakodnevno utječe na njih. Morate se u nekoj mjeri ipak odvojiti od svega toga. Ali ako ću iskreno odgovoriti, moram priznati da su borci pretjerano osjetljivi.‘‘, poručuje ‘‘Lionheart‘‘.

Anthony Smith sve ovo spoznao je pretežno otkako je UFC-ov analitičar i voditelj. Nerijetko je Anthony u situaciji gdje mora iznositi svoje iskreno mišljenje o određenim borcima, a sve to dovodilo ga je u neugodne situacije s kolegama borcima.

‘‘Posjetio sam Xtreme Couture Gym i primijetio sam masu boraca koji su bili jako željni da mi uzvrate zbog svega što govorim. Ali ljudi često ne slušaju sve što govorimo, Oni će izrezati određeni dio i reći: ‘Anthony Smith je rekao da Alex Pereira toliko toga radi krivo‘. To je dio koji će izrezati, ali to uopće nije moje potpuno mišljenje. Mislim da je sve što on radi jako efektivno. On pronalazi načine za pogoditi svojim udarcem i nevjerojatno je moćan. Ne znam odakle dolazi ta snaga, to je nešto drukčije. Jamahal Hill i ja odradili smo nekoliko rundi sparinga, pogađao sam ga čistim ‘bombama‘, a on nije ni trepnuo. Pereira ga je uspio nokautirati u prvoj rundi.‘‘, ističe Anthony Smith.

‘‘Lionheart‘‘ je proteklih mjeseci nekoliko puta završavao u verbalnim ratovima s Alexom Pereirom, upravo zbog svojih komentara na njegov račun. Kao što Smith tvrdi, nerijetko su njegove izjave izvlačene iz konteksta, ali Smith je također dodao kako ne može u potpunosti izbaciti kritike ka borcima, jer dužan je fanovima priuštiti svoje iskreno mišljenje.

Linker
26. lipanj 2024 20:42