UFC

‘Borac godine, divljak, liga za sebe‘: Pljušte reakcije na Pereirinu pobjedu, McGregor mu predložio sljedećeg protivnika

Alex Pereira i Khalil Rountree Jr.

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Borilačka zajednica naklonila se novoj uvjerljivoj izvedbi, odnosno obrani pojasa, 37-godišnjeg Brazilca

Alex Pereira tehničkim je nokautom Khalila Rountreeja Jr.-a u glavnoj borbi večeri UFC 307 priredbe u Salt Lake Cityju i tako po treći put ove godine obranio naslov prvaka u poluteškoj diviziji. Američki borac je pružio dobar otpor prvaku tijekom prve dvije runde, no u trećoj i četvrtoj dionici "Poatan" je "dodao gasa" i na koncu uvjerljivo svladao osmoplasiranog izazivača, nanijevši mu pritom veliku štetu na licu. Nova sjajna izvedba 37-godišnjeg Brazilca glasno je odjeknula u borilačkoj zajednici, a nedugo nakon nove obrane pojasa na X-u su mu naklonili brojni analitičari i borci.

"Pereira je pobijedio Rountreeja na UFC-u 307 za njegovu rekordnu treću obranu UFC naslova u razdoblju od 175 dana. Dopustite mi da ga prvi proglasim najbolji borcem 2024. godine, a to je bio i bez ove pobjede" napisao je novinar MMA Junkieja Mike Bohn", dok je Gilbert Burns napisao: "Wow, kakva borba", a Dustin Jacoby dodao: "Nevjerojatno".

ESPN-ova analitičarka Megan Anderson napisala je: "Pereira je liga za sebe!! Rano je prošao kroz neke poteškoće, ali nakon što je uspio pročitati situaciju, igra je bila gotova za Rountreeja Jr.-a", dok je Kenny Florian istaknuo: "Pereira je prokleti divljak! Sustavni slom nakon 2. runde. Udarci u tijelo su se isplatili. Potezi iskusnog udarača. Ali što je s Rountreejem?! Sjajna izvedba Khalila! Učinio ono što je malo tko učinio Pereiri u poluteškoj diviziji".

Na istoj društvenoj mreži Conor McGregor je napisao: "Poatan protiv Bonesa", predlažući, dakle, da se prvak poluteške kategorije u svom sljedećem meču bori s aktualnim teškaškim prvakom, pred kojim je najprije 16. studenog meč sa Stipom Miočićem u Madison Square Gardenu.

Linker
06. listopad 2024 08:32