UFC

Blaydes dodatno prokomentirao eventualnu borbu protiv Miočića: ‘Ako je on spreman za taj rizik...‘

Curtis Blaydes

 screenshot (YouTube, UFC)
Samo dvije borbe u ovom trenutku imaju smisla za odličnog UFC-ovog teškaša

UFC-ov teškaš Curtis Blaydes čovjek je u nezavidnoj poziciji. U pitanju je borac koji je kroz većinu dosadašnjih protivnika u Octagonu suvereno prošao. Nažalost, tu većinu ne čine Francis Ngannou, koji ga je savladao dva puta te Derrick Lewis, koji ga je prošle godine iznenađujuće nokautirao. I upravo ti porazi su razlog zašto se Curtis još uvijek nije borio za UFC titulu.

Ipak, nakon nove dvije pobjede, ostvarene protiv Jairzinha Rozenstruika i Chrisa Daukausa, Blaydes je svjestan kako je ponovno u situaciji gdje će ga se spominjati kao potencijalnog izazivača. Zapravo, on se vidi u borbi za privremenu titulu, o kojoj i čelništvo UFC-a sve glasnije govori. Na istu je odmah nakon pobjede protiv Daukausa prozvao Ciryla Ganea, ali Daniel Cormier mu je spomenuo i Stipu Miočića, koji je akciju pratio uživo iz dvorane.

Kasnije je na konferenciji za medije Blaydes rekao da mu je apsolutno svejedno protiv kojeg od dvojca bi se našao u Octagonu, smatrajući kako pobjeda nad bilo kojim donosi jednaku premiju.

"Pobjeda nad Ganeom, koji je bio u sjajnom nizu i koji je tek izašao iz borbe za titulu, bacila bi me na mjesto izazivača. Isto vrijedi i za borbu protiv Stipe. On je najveći teškaš u povijesti. On je zaslužio svoj revanš protiv Ngannoua. No, ako je spreman riskirati to protiv mene i ja ga pobijedim, sve je isto. Neovisno o tome pobijedim li Ganea ili Stipu, čeka me ništa drugo nego napad na titulu", rekao je Blaydes na konferenciji za medije nakon UFC priredbe održane proteklog vikenda.

Blaydes i Stipe se inače poznaju te možemo reći da su bili trening partneri. Naime, neko vrijeme su radili zajedno, no bilo je to u doba kad je Blaydes tek kretao s MMA treningom.

"Trenirali smo zajedno, ali godinama unazad dok ja baš nisam bio dobar. Uništio bi me svaki sparing. Nemam nekih odličnih priča sa sparinga. Bio je nekoliko nivoa iznad mene. Pomagao sam mu da se pripremi za Gonzagu, bilo je to 2012. godine. Ja sam tada tek započinjao amatersku karijeru", ispričao je Blaydes, dodavši:

"Respektiram ga, ali vjerujem kako sam sad na njegovom nivou. Vjerujem da ga mogu srušiti. Zapravo, znam da ga mogu srušiti jer sam to već napravio. No, isto tako sam uvjeren da mu, ako bismo ušli u udaračku bitku, mogu parirati na nogama. Imam dobar rad nogu i vjerujem u svoje trenere. Znam da se sa svima mogu nositi."

Postoji više opcija za sudionike borbe koja bi donijela UFC-ovog privremenog prvaka, ako se promocija na tako što odluči. Miočić i Blaydes svakako su među njima.

Linker
05. srpanj 2024 10:36