UFC

Blachowicz kritizirao Ankalaeva: ‘Jedan tip je plakao i pričao o ozljedama, a drugi se ponio časno‘

Jan Blachowicz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Poljski poluteškaš pregledao je snimku borbe i dao svoj komentar

Po tko zna koji put u svojoj karijeri, Jan Blachowicz pokazao se pravim borcem i sjajnim čovjekom. Poljak je nakon meča protiv Ankalaeva priznao da se ne osjeća kao pobjednik, iako je to bio vrlo tijesan meč.

‘‘Ne znam jesam li izgubio, ali definitivno nisam pobijedio.‘‘,između ostalog rekao je Poljak, a iskazao je i želju da se Ankalaevu dodijeli pojas, iako Dagestanac nije pobijedio u meču za titulu.

Pridobio je Blachowicz na taj način pregršt novih fanova, dok se Ankalaev odlučio za pristup u kojem je iskazao nezadovoljstvo ishodom i gurao je stav da je zaslužio pobijediti. Čini se kako je Poljaka pomalo zasmetao takav pristup Ankalaeva.

Naime, Jan Blachowicz tijekom razgovora s Joeom Roganom napominjao je da nije spreman dati najrealnije mišljenje jer je primio mnoštvo udaraca u glavu, ali Poljak se danas oglasio putem Twittera nakon što je u miru pogledao svoj meč protiv Ankalaeva i dao je dva nova komentara.

‘‘Dopustite da ponovim (razjasnim) nešto. Prvo - iskreno mislim da borba uopće nije bila loša. Ne smatram da sam pobijedio, ali niti da sam izgubio. Neriješeno je pošten ishod.‘‘, napisao je Blachowicz u prvom ‘‘tvitu‘‘, a zatim je dodao:

‘‘Krajnji rezultat - jedan tip je plakao i pričao o navodnim ozljedama (Ankalaev), a drugi tip pokazao je da čast još uvijek može biti održana u ovoj igri. Drago mi je da su fanovi to uočili i cijene to.‘‘, dodao je Blachowicz.

Teško je zamjeriti Blachowiczu jer je pomalo razočaran pristupom Ankalaeva, posebno nakon što mu je Jan iskazao toliko poštovanja. Ankalaev jeste djelovao blago bolje od Blachowicza, ali činjenica je da se radilo o podosta tijesnom meču i neriješeni ishod nije pošteno nazivati nekakvom ‘‘krađom‘‘.

Linker
04. srpanj 2024 06:09