UFC

Blachowicz je spreman pružiti revanš Adesanyi, otkrio je i što Israel treba napraviti za to

Jan Blachowicz
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Prošlo je desetak dana otkako je Jan Blachowicz obranio titulu UFC prvaka poluteške kategorije

Jan Blachowicz ponovno je u Poljskoj gdje uživa u svom velikom uspjehu, ali i statusu koji mu se svakako popravio nakon što je savladao Israela Adesanyu u glavnoj borbi UFC 259 priredbe. Još jednom je Poljak bio otpisan te je pokazao kako je upravo onda najbolji i potvrdio se kao prvak, obranivši titulu koju je krajem prošle godine osvojio.

O tome kakav je osjećaj potvrditi svoju vrijednost i kako uspoređuje trenutnu situaciju s onom nakon što je savladao Dominicka Reyesa, progovorio je Jan u razgovoru s Damonom Martinom, novinarom MMA Fightinga.

"Osjećam se puno bolje nego nakon što sam savladao Reyesa. Ovog puta sam potvrdio kako sam pravi prvak i kako zaslužujem pojas. Ne samo da sam ga osvojio nego sam ga obranio. Ponosan sam, svakako je ovo bolji osjećaj", rekao je Jan, koji je bio ugodno iznenađen ponašanjem Adesanye nakon borbe:

"To je bilo sjajno. Dobiti poštovanje od njega, ali isto tako je sjajno biti onaj tko mu je oduzeo nulu. On je sad 20-1 i ja sam čovjek koji ga je pobijedio. To mi je nevjerojatna stvar i jako sam sretan. Sretan zbog svega što mi se dogodilo. Pobjeda protiv njega, obrana titule i potvrda kako ju zaslužujem."

Iako je njegova pobjeda vrlo čista, gledateljima koji su pratili UFC-ov prijenos možda se na prvu nije tako činila. Naime, komentatorski trojac u sastavu Joe Rogan, Jon Anik i Daniel Cormier poprilično je naginjao Adesanyi, za što su već dobili neke kritike. Jan je primijećen kako je nakon borbe razgovarao s Cormierom, s kojim je već imao nekih malih prepucavanja nakon što je Poljak osvojio titulu. Tim putem je DC izjavio kako on nije pravi prvak, što nikako nije bili nešto na što je Jan mogao ostati ravnodušan. Sad je objasnio što se točno između njih dvoje u APEX-u dogodilo.

"Došao sam do Daniela i pitao ga jesam li sad pravi prvak. Samo sam mu rekao da zaslužujem respekt, to je bilo to. Problem je što oni nisu vidjeli mene u toj borbi, samo Adesanyu. Nije mi to važno, možda su prijatelji i to je razlog toga. Ne mogu to promijeniti niti ikako utjecati na to. Oni trebaju živjeti s tim, ja sam sretna osoba. Sve što mi se događa trenutno u životu je sjajno i nitko ne može u ovom trenutku utjecati na moju sreću", ispričao je Blachowicz.

Cormier je u međuvremenu izjavio kako je nakon četiri runde on borbu vidio kao 2:2 u rundama te da je posljednja, koja je bila neupitno Janova, borbu odlučila.

Još je prokomentirao Adesanyu i njegove šanse u poluteškoj kategoriji. Naime, ne sumnja kako će se prvak srednje kategorije u bližoj budućnosti vratiti te nastaviti karijeru kao poluteškaš. Onda je moguće dočekati i revanš, ali pod jednim kriterijem.

"Mislim da će se vratiti u ovu kategoriju i ostati u njoj. Naravno da je revanš moguće odraditi u budućnosti, no on mora prvo pobijediti pokoju borbu protiv Top 10 boraca ove kategorije. Onda možemo razgovarati o revanšu. No, ima sve što je potrebno za biti uspješan u ovoj kategoriji", objasnio je Jan svoje viđenje Israelovog nastavka karijere.

Blachowicz je najavio višemjesečni odmor, a onda je spreman braniti titulu. Pretpostavlja se da bi to moglo biti sredinom ili krajem ljeta, a po svemu sudeći bi izazivač trebao biti Glover Teixeira.

Linker
04. srpanj 2024 04:29