UFC

Blachowicz je imao velikih poteškoća protiv Rakića: ‘Bio sam slijep na lijevo oko tijekom prve runde‘

Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni poljski poluteškaš već na samom početku borbe primio je nezgodan udarac

Težak zadatak u vidu Aleksandra Rakića imao je Jan Blachowicz proteklog vikenda u Las Vegasu. Poljak je prošle godine ostao bez titule prvaka u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, a pobjeda protiv Rakića bila je imperativ ukoliko želi vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Blachowicz je na koncu pobijedio prekidom u trećoj rundi, a do prekida je došlo zbog Rakićeve teške ozljede desnog koljena. Srpski borac nije mogao nastaviti, a Poljak je mogao početi sa slavljem.

Kako bi se borba dalje odvijala teško je reći, ali Rakić je stvorio određene probleme Blachowiczu kroz prve dvije runde. Već na samom početku dvoboja, Rakić je uspio pogoditi Janovo lijevo oko, a Poljak je gostujući u MMA Houru otkrio s kakvim se poteškoćama nosio nakon tog udarca.

''To je bio jedan od prvih udaraca u meču. Jako me mučio u nastavku borbe. Ništa nisam vidio. Tijekom prve runde, bio sam slijep na lijevo oko, jer krv je bila posvuda u oku. Konstantno sam brisao krv iz oka. Bio sam uplašen da će mi Rakić oštetiti oko još više tijekom druge runde, ali bio sam fokusiran i spreman na sve. Pokušavao sam sakrivati oko kako ne bi primao dodatne udarce. Jedan od doktora također me zabrinuo nakon prve runde, jer njegov izraz lica odavao je dojam da stvari nisu dobre za mene. Drugi doktor je zatim došao i rekao kako je sve u redu te da se mogu nastaviti boriti.'', objasnio je Blachowicz.

Poljak je u ponedjeljak završio na operaciji tog oka, a vid mu se u potpunosti vratio. Oporavak bi mogao potrajati oko šest tjedana.

Blachowicz se nada kako će njegov sljedeći nastup biti borba za titulu. Glover Teixeira i Jiri Prochazka sljedećeg mjeseca obračunat će se u meču za prvaka, a Blachowicz vjeruje kako je sljedeći na redu. Revanš s Gloverom Teixeirom njegova je velika želja, nakon što ga je Brazilac relativno lako porazio u desetom mjesecu prošle godine.

Aleksandar Rakić i Anthony Smith borci su koji smatraju da Blachowicz neće dobiti ''title shot'' nakon pobjede nad Rakićem, ali Poljak se ne predaje.

''Nadam se da će mi dati priliku. Moj menadžer i ja učinili smo sve što moramo da dobijemo tu drugu priliku. Nadam se i vjerujem u to.'', rekao je Jan.

39-godišnji Poljak nema previše vremena za čekanje i vrijeme ne ide njemu u korist. Hoće li pobjeda nad Rakićem biti dovoljna za napad na titulu, odlučit će UFC-ovi čelnici.

Linker
04. srpanj 2024 08:41