UFC

Bivši UFC prvak prisjetio se Cro Copovih udaraca: ‘Pomislio sam: ‘Koji k***c?!‘, morali smo pozvati hitnu!

Mirko Filipović

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
Frank Mir i danas se sjeća ‘kickova‘ koje je primio prilikom borbe s Mirkom Filipovićem na UFC-u 119

Frank Mir ime je koje ne treba osobito predstavljati borilačkoj publici. Bivši prvak UFC-ove teške kategorije dijelio je oktogon s praktično svim MMA ikonama svoga vremena, uključujući i našeg Mirka Filipovića, a upravo je legendarnom "Cro Copu", odnosno njegovim razornim udarcima nogom, odao posebno priznanje u svom posljednjem javnom istupu.

"Kad sam se borio s Mirkom, on nije bacio mnogo udaraca nogom jer nije htio biti srušen. Shvaćam to, ja sam MMA tip, mogu ‘sjesti‘ na udarac i možda uzvratiti zadnjim direktom i nokautirati te", rekao je 45-godišnji Amerikanac tijekom razgovora za TalkSPORT pa nastavio: "Bacio je jedan ‘kick‘ i pogodio me, pomislio sam: ‘Ništa strašno‘. Bacio je drugi i treći koje sam blokirao, a tada mi je kroz glavu prošlo: ‘Ako me još koji put udari mogao bih se naći u nevolji‘".

Mir i Cro Cop, podsjetimo, borili su se u glavnoj borbi UFC 119 priredbe krajem rujna 2010. godine, a najbolji hrvatski MMA borac uskočio je u meč kao zamjena za ozlijeđenog Antônija Rodriga Nogueiru. Unatoč tome što iza sebe nije imao cijeli pripremni kamp, Cro Cop je pružao kvalitetan otpor Miru u neizvjesnoj borbi, a krajem treće runde krenuo je i završiti meč, međutim, nakon što je bacio jedan lijevi kroše, nasjeo je na koljeno koje je Mir instinktivno podigao i, nažalost, doživio nokaut.

Bio je to "lucky punch", no iako je iz oktogona izašao kao pobjednik, Mir je itekako osjećao posljedice Mirkovih udaraca nakon borbe.

"Sjećam se kako sam nakon borbe sjedio u hotelu sa suprugom. U jednom trenutku sam pogledao dolje prema svom bedru, a desno bedro bilo mi je dvostruko veće od lijevog. Morali smo pozvati hitnu jer smo mislili da bih mogao dobiti sindrom mišićnog odjeljka (kompartment sindrom). Rekao sam. Koji ku**c, tip me samo dva puta udario nogom. Što bi se dogodilo da me jedan od tih udaraca pogodio u tijelo ili glavu?!‘".

Linker
14. rujan 2024 11:31