UFC

Bivši UFC-ov borac Casey Kenney uhićen zbog navodnog 13-satnog mučenja ženske osobe, uključujući i otmicu

Casey Kenney

 Getty Images
Kenneyja dovode u vezi s teškim optužbama, a prema pisanju pojedinih lokalnih medija u Arizonu situacija je pravna vrlo jasna

UFC-ov borac u bantam kategoriji Casey Kenney uhićen je i optužen nakon navodnog incidenta koji je uključivao i otmicu 21. srpnja.

Policija u Phoenixu uhitila je Kenneyja u petak, a suočava se s dvije optužbe za kazneno djelo - jedno za otmicu i jedno za teško napad (gušenje), kao i s četiri prekršajne optužbe - tri za napad i jednom za remećenje javnog reda i mira.

33-godišnji Kenney je u subotu prvi put izveden pred sudca istrage, a u četvrtak će se vratiti na sud u okrugu Maricopa (Arizona) na uvodno ročište. Preliminarno saslušanje zakazano je za ponedjeljak.

Prema izjavi koju je MMA Junkie dobio u srijedu od glasnogovornika policijske uprave Phoenixa, Briana Bowera, policija je reagirala na poziv zbog obiteljskog nasilja. Žena je na mjestu događaja primila medicinsku pomoć zbog ozljeda.

"Dana 22. srpnja 2024., oko 12:15 sati, policajci su reagirali na poziv zbog nepoznatog problema. Policajci su pronašli odraslu žensku osobu s vidljivim ogrebotinama, koja je prijavila napad u okviru obiteljskog nasilja. Žena je liječena od strane hitne pomoći i ispitana od strane istražitelja. U tom trenutku nije bilo kontakta s osumnjičenikom. Ovaj slučaj je još uvijek aktivan."

Portal The Scrap prvi je izvijestio o Kenneyjevom uhićenju, a detalji su objavljeni u izjavi o vjerojatnom uzroku koju je prvo pružio MMA Fighting.

Izjava navodi da je Kenney tijekom 13 sati više puta udarao, šamarao, grizao, udarao glavom i gušio ženu, dok joj nije dopuštao da napusti njegovu kuću. Navodno je također prijetio ženi, rekavši da će, ako itko dođe po nju, ubiti tu osobu.

Žena koja se identificirala kao majka navodne žrtve u posljednjim tjednima objavljuje ažuriranja o situaciji na Instagramu.

Kenney, koji je nekoć bio perspektivan borac u UFC-u, natjecao se osam puta u organizaciji od 2019. do 2021., te je dva puta nastupio na Dana White‘s Contender Series 2017. godine. Od poraza protiv Songa Yadonga u kolovozu 2021., Kenney nije sudjelovao u borbama.

Posljednjih godina Kenney se povukao iz javnog života i nije aktivan na društvenim mrežama. Još uvijek nije javno komentirao situaciju. Trenutno je na popisu UFC-a naveden kao "neaktivan".

Linker
18. rujan 2024 01:15