UFC

Bisping sasuo paljbu po Vitoru Belfortu: ‘Najveći prevarant u povijesti sporta, ostao sam bez oka zbog njega‘

Vitor Belfort vs. Michael Bisping 

 YASUYOSHI CHIBA/AFP/Profimedia
Nije jasno zbog čega je Bisping sada 10 godina nakon ponovno pokrenuo ovu temu, ali svejedno nema ništa lijepo za reći o Belfortu

Vitor Belfort je čovjek koji je svojevremeno bio jedan od najstrašnijih udarača u sportu, a upravo je on taj koji je zaslužan za Bispingovu ozljedu oka bez kojeg je na kraju i ostao. Bilo je to u prvom mjesecu 2013. godine kada je Belfort nogom pogodio Bispinga te ga udarcima završio, a taj nokaut je postao jedan od najprepoznatljivijih u Belfortovoj karijeri.

Sada 10 godina kasnije, Bisping i dalje nema ništa lijepo reći za Belforta. Prozvao ga je zbog korištenja steroida te ga je nazvao i najvećom varalicom u MMA povijesti, a sve je to rekao na svom YouTube kanalu:

‘‘Taj lik je svima omiljeni biblijski udarač, svima omiljeni licemjer, svima omiljeni učitelj. Taj čovjek je obično govno da je to nevjerojatno, a zbog njega sam izgubio i oko. Tako je, govorim o Vitoru ‘The Phenomu‘ Belfortu. Bivšem prvaku poluteške kategorije, bivšem prvaku teške kategorije, nekadašnjem izazivaču u srednjoj kategoriji, i osim Wanderleija Silve, najvećem steroidnom varalici u povijesti ovog sporta‘‘, sasuo je Bisping.

‘‘Lik je najveća varalica u povijesti sporta. Radi se o steroidima uglavnom. Vidite, znam da mi ne ubacujemo loptu u koš i ne prebacujemo loptu na drugu stranu mreže, mi pokušavamo drugima skinuti glave. Uzimajući steroide ne poštujete sport, sebe, svog protivnika. On uzima toliko steroida da mu je cijela guzica crna. Ja sam bio arogantan i otišao mu u Brazil, a to me koštalo oka. Znao sam na koliko je steroida, ali sam svejedno mislio da ga mogu pobijediti‘‘, objasnio je.

Na kraju je rekao kako ga je pogodio legalnim udarcem, ali i da smatra kako u njemu ne bi imao toliko snage da nije uzimao steroide. Kako god, ne znamo što je Bispinga nagnalo da sada 10 godina kasnije ponovno povuče ovu temu.

Linker
28. lipanj 2024 22:28