UFC

Belal smatra da nismo još svjesni koliko je Islam Makhachev dobar: ‘Pa on može prebiti Dricusa Du Plessisa‘

Belal Muhammad

 PXIMAGES/ALAMY/PROFIMEDIA
Izazivač za tron UFC-ove velter kategorije smatra da njegov dobar prijatelj može biti prvak u tri kategorije

Na UFC-u 304, Belal Muhammad će pokušati oduzeti Leonu Edwardsu titulu u velter kategoriji. To je borba za koju se dugo silno borio, ali morat će sačekati još vrlo malo. Nakon što je Muhammad nanizao niz veći niz bez poraza, Dana White mu nije mogao uskratiti ovu priliku.

Leon Edwards je već postigao velike stvari u svojoj karijeri kao prvak. Međutim, treba napomenuti da je Muhammad dugo trenirao s Islamom Makhachevom i Khabibom Nurmagomedovim.

Nakon što je Makhachev pobijedio Dustina Poiriera prošlog vikenda, izjavio je da želi prijeći u velter kategoriju (-77 kg) u potrazi za drugim pojasom kojeg bi imao oko svog pasa. Kada su ga pitali o mogućem suočavanju s prijateljem i trening partnerom, Muhammad je rekao:

"Da, nikada se ne bih borio s njim Islamom, to mogu reći zasigurno. Ali iskreno, on bi mogao prijeći u srednju kategoriju i pobijediti Dricusa Du Plessisa sada. Mislim da je toliko dobar, stvarno. Mislim da bi mogao otići gore i postati dvostruki prvak, preskočiti velter na neko vrijeme. Neka ja pobijedim nekoliko ovih mlađih momaka, a onda ću i ja prijeći u veću kategoriju. Ima on puno vremena, čovječe. Dominira u svojim borbama, lako pobjeđuje, mislim da će nastaviti tim putem kao dominantan prvak. Ima puno godina ispred sebe. Nedavno je tvitao ili rekao nešto u intervjuu, rekavši, da, još uvijek sam gladan, još sam ovdje. Mislim da ima još puno vremena pred sobom".

Linker
23. lipanj 2024 13:00