UFC

Barbozin kamp priprema žalbu na odluku sudaca: 'Čitav svijet je vidio tko je pobijedio...'

Felder vs. Barboza
 screenshot
Strašan meč odradili su Edson Barboza i Paul Felder na UFC-u 242, proteklog vikenda u Abu Dhabiju. Suci su podijeljenom odlukom prednost nakon tri runde dali Felderu, što Barbozin tim nikako ne može prihvatiti.

U razgovoru za MMAJunkie, potvrdili su da se plairaju žaliti na ishod dvoboja i da se nadaju kako bi odluka mogla biti izmjenjena.

"Tu se radi o principu. Mi kao ljudska bića nismo sposobni često ocijeniti realistično stvari za koje smo emotivno vezani. To razumijem i zato sam vrlo pažljiv što ću reći prije nego što pogledam ovaj meč još jednom. Dok se ne smirim i pogledam ga na miru. Ali ovaj put je dojam da nisam jedini ja vidio drugačije ishod, nego i čitav svijet", izjavio je Barbozin menadžer Alex Davis te je dodao:

"To ne znači da ne poštujem Paula Feldera, kojeg obožavam i kao borca i kao čovjeka. Poštujem i njegov kamp. To su sjajni dečki, ali istina je kako je čitav svijet vidio da je Edson pobijedio u tom meču. Ono što je jako neobično u ovom slučaju, a s tim se slaže i kamp Paula Feldera, jest da imaš jednog suca koji je bodovao 30-27 za jednog borca i drugog suca koji je bodovao isto tako samo za suparnika. Tu je očito nešto pogrešno."

Sudac koji je bodovao 30-27 za Barbozu je bio Howie Booth, dok je njegova kolegica Maria Makhmutova meč vidjela na potpuno suprotan način. Ona je, naime, bodovala 30-27 za Feldera. Posljednji sudac David Lethaby je bodovao sa 29-28 što je presudilo u Felderovu koristi. No, ispred Barbozinog kampa je jako težak zadatak s obzirom da je jako teško ishoditi izmjenu sudačke odluke. Posebno jer u UAE ne postoji Komisija koja je regulirala priredbu.

"Ovo je rezultat koji ima jako negativne posljedice za Barbozinu karijeru", Davis tvrdi i zaključuje:

"Ovo je velika stvar. Zamislite što će se dogoditi njegovoj karijeri nakon ovakvog poraza koji nije zaslužio. Radi se o za njega dramatičnoj stvari. Moramo probati promijeniti rezultat. I to ćemo i učiniti. Nije bitno koliko teško to izgleda u ovom trenutku, nećemo odustati. Tražit ćemo da se poštuje princip."

Barbozi je ovo bio 8. poraz u profesionalnoj karijeri, ali i četvrti u posljednjih pet nastupa. Stoga je Davis u pravu kada kaže da se radi o vrlo bitnom ishodu za brazilskog veterana. No, kao što je i sam rekao, bit će vrlo teško nešto učiniti.

Linker
07. srpanj 2024 00:50