UFC

Ariel Helwani: ‘Miočiću su bar pet puta htjeli oduzeti pojas. Nitko nije tako loše tretiran kao on‘

Stipe Miočić
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Poznati MMA reporter podijelio je zanimljive informacije o UFC-ovom načinu rada

Ariel Helwani nije mogao biti izostavljen u silnoj medijskoj pompi koja je nastala ugovaranjem borbe za privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije. Njegov ugovor s ESPN-om nedavno je istekao, a kako su ESPN i UFC bliski partneri, dojam je bio kako je Helwani protekle tri godine bio znatno suzdržaniji u svom radu nego inače. Međutim, takve stvari sada su iza njega i čini se kako ponovno dobivamo Ariela Helwanija s nizom insajderskih informacija.

Francis Ngannou i njegov tim poprilično su iznenađeni najnovijim potezom UFC-a, no Ariel Helwani putem svog Twitter profila objasnio je kako se ne radi o nečemu novom. Ovakvi potezi zapravo su uobičajena taktika kojom UFC ugnjetava svoje borce. Helwani ističe kako je Hunter Campbell osoba koja stoji iza svega.

''Vezano za vijesti po pitanju privremenog prvaka teške kategorije, ostali bi šokirani kada biste znali kako često prijete ovakvim stvarima i oduzimanjem pojasa. Većina kritika usmjerena je ka Dani Whiteu što je i razumljivo jer je on glavno lice, no zapravo se radi o 'modus operandiju' Huntera Campbella sve otkako je preuzeo dužnost'', napisao je Helwani u jednom od ''tvitova''.

Hunter Campbell inače je glavni poslovni direktor, a Helwani je kroz narednih par objava pokušao objasniti koja je uloga tog pravnika.

''Campbell je UFC-ov glavni poslovni direktor. Preuzeo je tu dužnost ubrzo nakon prodaje UFC-a. Zadužen je za većinu, ako ne i za sva sklapanja ugovora i poslova. Neki ga vole, donekle podsjeća na Lorenza jer nije emotivac, no učestalo prijeti oduzimanjem titula. On je ujedno i onaj odvjetnik kojeg White često spominje. Ne znam zašto ga gotovo nikada ne oslovljava imenom. On je puno više od odvjetnika za UFC. Moglo bi se reći da je zapravo treća najvažnija osoba u promociji nakon Arija Emanuela i Dane Whitea. Možete ga zamisliti kao UFC-ovog GM-a (General managera) ako ga stavimo u kontekst sportskih ekipa. Neki uživaju radeći s njim, no ponavljam, ovakve stvari događaju se češće nego fanovi zamišljaju.'', napisao je Ariel Helwani u nizu ''tvitova'' kojima opisuje ulogu spornog Huntera Campbella.

Jedan od Helwanijevih pratitelja napisao je u komentaru kako ovakve stvari nikada ne bi napravili da je Miočić i dalje prvak. Međutim, Ariel je opovrgnuo takva nagađanja:

''Mogu se sjetiti barem pet situacija gdje su prijetili Stipi da će mu oduzeti pojas. Nikada nisu otišli do kraja s tim prijetnjama, no on je dobivao najgori tretman.'', odgovorio je Helwani putem Twittera svom pratitelju.

U svakom slučaju zanimljive informacije od strane Helwanija. Očito se puno nepoznatih stvari događa iza kulisa, a borci se uz sve svoje dnevne obaveze i stresove moraju nositi i s ovakvim stvarima. UFC jednostavno funkcionira na takav način, a dok uživaju status najjače svjetske promocije, mogu si dopuštati slična ugnjetavanja. Pitanje je do kada.

Linker
28. lipanj 2024 09:37