UFC

Anthony Smith saznao koliki je autsajder protiv Ankalaeva: ‘To je ludost i kriminal‘

Anthony Smith i Magomed Ankalaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani UFC-ov izazivač poluteške kategorije ne može vjerovati koliko je podcijenjen

Nakon dva uvjerljiva poraza koja je pretrpio tijekom 2020. godine, Anthony Smith uspio se konsolidirati i vratiti samopouzdanje pobjedama nad tri borca koji ne pripadaju samom vrhu kategorije.

''Lionheart'' je u prvoj rundi završio Devina Clarka, Jimmyja Crutea i Ryana Spanna te je ponovno u konkurenciji za sami vrh kategorije. 30. srpnja (sedmi mjesec) čeka ga obračun protiv Magomeda Ankalaeva, a pobjedom u tom meču, Smith bi mogao postati sljedećim izazivačem za pojas u poluteškoj kategoriji.

Ipak, težak posao čeka Smitha protiv sjajnog dagestanskog poluteškaša. Ankalaev je u seriji od osam uzastopnih pobjeda, a kroz 18 profesionalnih, izgubio je samo od Paula Craiga. Bio je to onaj nes(p)retni poraz u posljednoj sekundi, a mnogi vide Ankalaeva kao budućeg prvaka poluteške kategorije.

Ususret nadolazećem meču, ''Schmo'' je ugostio Anthonyja Smitha, a zatim je ''Lionheartu'' otkrio kako ga kladionice smatraju ogromnim autsajderom. Naime, koeficijent na pobjedu Smitha u prosjeku iznosi oko 4.50, a Smith je burno reagirao na tu informaciju.

''4.50? To je ludost i kriminal. Da se borim protiv Jona Jonesa i Francisa Nganooua u isto vrijeme, ne bi trebao biti toliki autsajder. To je ludo!'', rekao je Smith.

Iako je Smith vidno neugodno iznenađen šansama koje mu kladionice daju, ovo nije prvi put da je tako veliki autsajder. U meču protiv Jona Jonesa, koeficijent na pobjedu Smitha kretao se od 5.50 pa sve do 7.00. Inače, koeficijent na pobjedu Ankalaeva iznosi oko 1.25.

Sve ovo moglo bi dodatno motivirati ''Lionhearta'' koji će biti silno motiviran da dođe do nove prilike za napasti pojas. Ne bi bilo prvi puta da kladionice opako pogriješe.

Linker
03. srpanj 2024 22:20