UFC

Anthony Smith pojasnio svoj pad na vagi uoči UFC 283 eventa: ‘Mogao sam nazvati UFC i odustati‘

Anthony Smith

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
‘‘Lionheart‘‘ tvrdi da je dao sve od sebe, ali okolnosti su bile takve da nije uspio

Podosta sramotne trenutke proživljavao je Anthony Smith ranije ove godine, točnije u prvom mjesecu, uoči UFC 283 eventa. Anthony Smith bio je odabran kao zamjenski borac u slučaju da Jamahal Hill ili Glover Teixeira otkažu svoj nastup u borbi za prvaka poluteške kategorije.

Jedina Smithova dužnost bila je pojaviti se na službenom vaganju, unutar granica poluteške kategorije. ‘‘Lionheart‘‘ nije uspio odraditi svoj zadatak i prekoračio je gornju granicu za 0,45 kg. Time je otpao iz statusa zamjene i vjerojatno ostao bez honorara koji je trebao zaraditi kao rezervni borac.

Preko 8 tisuća kilometara prevalio je Smith da bi se pojavio s prekomjernom kilažom na vaganju, a iako je skinuo čak 22 ‘‘pounda‘‘ (9,98 kg) u samo dva dana, svejedno je ostao pretežak. Gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, Smith je otkrio što ga je omelo u procesu skidanja kilaže.

‘‘Bio sam jako bolestan. Baš jako, jako bolestan.‘‘, rekao je Smith i otkrio je da se borio s gripom i upalom sinusa. Smith nedugo nakon pada vage nije htio pričati o razlozima pada, ali sada je otkrio zašto je promijenio odluku i otvorio se javnosti.

‘‘Svi se naljute kad im ne želite dati razlog zašto se nešto dogodilo i onda govore: ‘Čak nam ne želiš niti pojasniti zašto se to dogodilo. Zar nismo barem to zaslužili...‘. Jako se uzrujaju jer ne želim ništa reći. Zatim kad otkrijem razloge, onda me optuže da tražim izlike. Nemoguće je pobijediti u tome.‘‘, pojasnio je Smith.

Tjedan dana uoči samog eventa, Anthony je bio na oko 221 ‘‘lbs‘‘, što je niža kilaža od njegove uobičajene kilaže tjedan dana prije borbe. Međutim, pet dana uoči leta u Brazil, Smith se razbolio i posjetio je liječnika koji ga je liječio antibioticima.

‘‘Dali su mi razne lijekove, između ostalog antibiotike za upalu sinusa. Kilaža mi se zbog svega toga vratila na 235 ‘pounda‘. Dali smo sve od sebe da skinem kilažu. Došao sam u Brazil na otprilike 228 ‘pounda‘. Od srijede do petka sam skinuo kilažu s 228 ‘lbs‘ na 206 ‘lbs‘ (9,97 kg je skinuo u dva dana, op.a.). Ponekad se sranja dogode. Uvijek sam kritičan prema onima koji padnu vagu, jer to im je posao. Mogao sam nazvati UFC i reći da sam bolestan te da potraže drugu zamjenu. Ali ja nisam tip koji će reći nešto takvo i odustati.‘‘, pojasnio je Smith i vjerojatno zaključio ovu priču.

Dojam je da se Smith uistinu potrudio, odradio je dug let bivajući bolestan, skinuo je gotovo 10 kilograma, ali ipak je ostao malo preko granice. Ne treba mu previše zamjerati, jer Hill i Glover su svakako odradili svoj meč, tako da nije bilo niti potrebe da Smith uskače.

Linker
04. srpanj 2024 08:34