UFC

Anthony Joshua i njegov tim potpisali ugovore za borbu, čeka se na Furyja

Tyson Fury
 John Gurzinski/AFP
Sve smo bliže službenoj potvrdi najvećeg boksačkog meča današnjice

Napokon su se pojavile nove informacije Eddieja Hearna o fazi procesa dogovaranja meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Prema onome što je glavni organizator meča izjavio, ugovori su posloženi te s jedne strane potpisani. Čeka se još ona druga, koja stoji iza WBC prvaka svijeta, Tysona Furyja.

"Čekamo na njih da potpišu ugovor. Previše je ljudi s njihove strane koji trebaju potpisati, s naše je to puno jednostavnije. Kad smo dogovorili sve uvjete, rekli smo im da se poslože, prođu kroz sve strane i potpišu, nakon čega smo spremni nastaviti. Taj proces traje dulje nego što smo očekivali, no pričao sam sinoć s ljudima iz Furyjevog tima. Rekli su mi da bi sve trebalo biti riješeno unutar idućih 24 ili 48 sati", rekao je Hearn tijekom gostovanja u Ab & Barak showu, a kako prenosi DAZN.

Istovremeno su se pojavile i one informacije koje fanovi žele čuti, a to je termin meča, prvog od dva koja bi se po ugovoru trebali odraditi. U pitanju je neki od vikenda u lipnju, što znači da ćemo se do meča još načekati. No, najavljeno je kako bi u ovoj godini trebala biti održana oba ogleda.

Vlasnik Matchroom i glavni Joshuin promotor je još nešto dodao o kompliciranosti cijelog procesa. To zapravo ne bi trebalo nikoga čuditi, ako znamo kako se kreću poslovi u današnjem boksu, posebno ako se radi o meču za ujedinjenje sve četiri svjetske titule.

"Previše je onih koji traže dio tog Tyson Fury kolača. Sa strane Joshue imate Anthonyja, njegovu menadžersku kompaniju '258' i nas, tj. Matchroom, vrlo je jednostavno. Tamo imate Furyja, imate Top Rank, imate Queensbury, a oni su svi diljem svijeta. Ne znam postoje li kod njih neki interni dogovori i preslagivanja, no to niti nije naš posao. Ono što mi kažemo je da smo spremni i čekamo", dodao je.

Hearn je najavio kako će na lokaciji meča početi raditi tek kad svi ugovori budu potpisani, no iz medija je lako zaključiti kako je Saudijska Arabija izraziti favorit. Bogati šejkovi već su Hearnu poslali neke ponude te se čini kako su spremni uložiti 200 milijuna dolara vlastitih sredstava samo da bi dobili domaćinstvo. Nakon velikog uspjeha meča Joshue i Ruiza, održanog u prosincu 2019. godine u saudijskoj Diraji, Hearn vjerojatno nema ništa protiv ponovljene suradnja.

Linker
04. srpanj 2024 04:53