UFC

(ANKETA) Khabib ili Jones - tko zaslužuje status 'pound-for-pound' kralja?

Khabib Nurmagomedov i Jon Jones
 STRINGER / Anadolu Agency via AFP, Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Rasprave o 'pound-for-pound' rankingu nikad nisu bile toliko žestoke kao što su ovih dana...

Khabib Nurmagomedov (29-0) nakon pobjede na Justinom Gaethjeom, a ujedno i posljednje borbe u karijeri, imao je samo jednu želju. Još onako obliven suzama, nevjerojatni Dagestanac zatražio je da ga se postavi na sami vrh 'pound-for-pound' liste.

"To zaslužujem. Prvak sam, 13-0 u UFC-u, 29-0 u čitavoj karijeri", poručio je u iz centra Flash Foruma neporaženi prvak koji u mirovinu odlazi kao jedan od najvećih boraca koje je svijet vidio.

Predsjednik UFC-a Dana White, još onako pod dojmom iznenađujuće Khabibove objave, na press konferenciji je izjavio da je po njegovom mišljenju 'The Eagle' zaista najbolji MMA borac svijeta.

No, jedan se čovjek s time ipak nije složio. Iako je obećao Khabibu "prepustiti" svoju poziciju sve dok ne "uzme onu tešku krunu", Jon Jones (26-1, 1 NC) kroz čitav niz objava pokušao je svijetu objasniti zašto je njegovo ime s razlogom još uvijek na vrhu te liste.

"Osvojio sam 15 svjetskih titula, a on je upravo osvojio svoju četvrtu. Nevjerojatno mi je da je ovo uopće tema razgovora. Ja sam s UFC-om potpisao ugovor doslovno devet mjeseci nakon prve MMA borbe. To je nečuveno. Kad sam potpisao bio sam jedan od najmlađih boraca na rosteru, najmlađi prvak u povijesti sporta, a imao sam samo tri konkurentne borbe. Vi želite da ja budem tih i pustim ga da uživa u svom trenutku, dok bih ja samo trebao sjediti i gledati kako se moj naporni rad srozava na rankingu. To nije pošteno prema mojoj obitelji, kao ni timu ljudi koji su žrtvovali toliko toga da me dovedu ovoliko daleko. Preko 50 posto karijere sam bio u borbama za titule. LeBron James ima pravo pobijediti u utakmici za samo jedan bod, ali ne i Jon Jones. Čovječe, stvarno sam vas razmazio. Ako ćemo pričati o natjecanju u popularnosti, rado ću prihvatiti poraz. Ali ovo sranje nema veze sa slavom ili time da ste dobra osoba. Dao sam svoj život ovoj igri i dužan sam samom sebi da ovako govorim. Nisam uopće ogorčen. Stvarno poštujem Khabiba i to kakav je čovjek, ali biti najbolji je nešto što se zaslužuje, a ne poklanja. Nažalost, četiri borbe za titulu to ne donose, bez obzira na to koliko se to nama sviđalo", kroz seriju 'tweetova' poručio je Jones.

U nastavku članka možete pogledati kako u ovim trenucima izgleda 'p4p' ranking, ali nam i otkriti svoj stav o ovoj temi.

Screenshot (UFC)

Linker
05. listopad 2024 06:12