UFC

Aljamain Sterling se također oglasio u vezi borbe protiv Meraba: ‘Da odbacim prijateljstvo radi $500k? Ne, hvala‘

Aljamain Sterling

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Čini se da ništa od ove vrhunske borbe

Predsjednik UFC-a Dana White želi pod svaku cijenu održati borbu između prvaka Aljamaina Sterlinga i vjerojatno najboljeg borca bantam kategorije Meraba Dvalishvilija. Čak je u jednoj izjavi pomalo ‘zaprijetio‘ Merabu izjavom da bi bila jako loša ideja ako ne prihvati borbu, na što mu je ovaj pomalo posprdno odgovorio da će se boriti za 10 milijardi dolara, u prijevodu nikada.

Razlog tome je dugogodišnje prijateljstvo dva vrhunska borca koji ne žele međusobnom borbom to prijateljstvo poljuljati. Slično smo mogli vidjeti nekoć davno kada Daniel Cormier nije htio prijeći u tešku kategoriju sve dok je Cain Velasquez držao pojas, čega se na kraju i držao. Aljamain Sterling je također dobio priliku progovoriti o potencijalnom okršaju protiv prijatelja, te dao do znanja kako do toga neće doći.

"To je njegova stvar, znam da će napraviti sve kako bi organizirao meč koji bi fanovi htjeli vidjeti. Merab je sjajan momak. On bi svakome pomogao, čak i ako te ne poznaje, jednostavno je takva osoba. I sada da jedan takav odnos bacim u vodu samo kako bih zaradio 500 tisuća dolara? Čujete li vi ovo?" - svoju izjavu Sterling je dao za ‘My Mom’s Basement with Robbie Fox‘.

"Nikada nismo o tome razgovarali, ali da se borimo za tako mali novac, to nema smisla. Da se ovdje radi primjerice o novcu kakav se zarađuje u NFL-u, gdje se može zaraditi 50 milijuna dolara za godinu ili dvije, mogli bismo razgovarati. To je novac koji mijenja život, znate?" - zaključio je Sterling.

Iako se Sterling također žestoko protivi borbi protiv prijatelja, za razliku od Meraba on je natuknuo kako bi se za pravu svotu novaca ipak pristao boriti. Sterlinga za sada čeka obrana titule protiv Henryja Cejuda 6. svibnja (5. mjesec) na UFC 288 eventu. Ukoliko Cejudo pobijedi, možda ćemo Meraba konačno i gledati u borbi za titulu.

Linker
03. srpanj 2024 12:04