UFC

Aljamain Sterling iznerviran je izjavama Dillashawa: ‘Idiote, nisi ti priznao korištenje dopinga!‘

Aljamain Sterling
 Screenshot (youtube, Ufc)
Aktualni prvak UFC-ove bantam kategorije ne može se pomiriti s propagandom T.J. Dillashawa

T.J. Dillashaw proteklog vikenda vratio se borbama nakon što je odslužio dvogodišnju suspenziju zbog korištenja dopinga. Bivši prvak nije tražio lakšu borbu za zagrijavanje već je odmah uskočio protiv tada drugorangiranog Coryja Sandhagena. Dillashaw je došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom te je izgledan kandidat za idućeg izazivača nakon što Aljamain Sterling i Petr Yan odrade svoj revanš 30. listopada na UFC 267 priredbi.

Podosta upita medija po pitanju svoje suspenzije i korištenja dopinga imao je T.J. Dillashaw u tjednu prije borbe, a nerijetko se i sam osvrtao na svoje kršenje pravila. Naglašavao je 35-godišnjak kako je napravio jednu pogrešku te da je odslužio svoju kaznu. Isto tako, navodio je kako planira izbrisati doping iz svoje ostavštine. Aktualni prvak UFC-ove bantam kategorije Aljamain Sterling u razgovoru za Sirius XM's Fight Nation osvrnuo se na doping skandal T.J. Dillashawa, a ''Funk Master'' očekivano ne vjeruje da se radi o jednom izoliranom prijestupu.

''Mislim da još od borbe T.J.-a protiv Johna Dodsona (2011. godina), mislim da je on (Dillashaw) tada preokrenuo stvari (svoju karijeru) u potpuno drukčijem smjeru. Rekao bih kako se radi o 'Needleshaw efektu' ('Igla-shaw', aludiranje na dopingiranje, op.a.). Definitivno bih se borio s njim, no uvijek bih imao u podsvijesti da je ovaj tip pronašao novi način za varati. Mislim da je izgledao drukčije u borbi protiv Sandhagena. Nije bio dominantan kao inače u svojim borbama i mislim da postoji razlog tome. Možete to promatrati kao napredak ostalih MMA boraca kada je razina vještine u pitanju ili on jednostavno ne posjeduje sredstva kada je u pitanju njegov cardio. Nekoć je bio stroj koji se nevjerojatno brzo oporavljao.'', rekao je ''Aljo''.

Dillashaw je pozitivan na doping bio početkom 2019. godine, ususret i nakon borbe protiv Henryja Cejuda. Krajem ožujka 2019. godine putem Instagrama objavio je kako prepušta svoju titulu prvaka bantam kategorije, a u travnju te godine javnosti je obznanio kako ga čeka dvogodišnja suspenzija. T.J. često je znao isticati kako je priznao svoje korištenje dopinga, no Sterling smatra da se tu ne radi o nikakvom priznanju.

''Nemam problema po pitanju borbe s njim (Dillashawom). Jedina stvar koja me živcira kod njega jeste činjenica da on govori kako je priznao korištenje dopinga. Nisi ti ništa priznao idiote! Uhvatili su te. U kojem mi svemiru živimo? Čak i UFC forsira priču da je on promijenio svoj život i priznao pogrešku. T.J. izlazi u javnost govoreći 'Veliko mi je olakšanje i izuzetno mi je drago što sam priznao', a ja ga slušam i mislim si kakav je on idiot. Postoji jasna razlika između priznanja i bivanja uhvaćenim. Ti nisi došao nakon borbe i priznao 'Hej ljudi, moram vam nešto priznati, varao sam u toj borbi'. Ne, ne, ne, uhvaćen si nakon testa urina. Eto s kakvim tipom ljudi se mi nosimo'', dodao je Sterling.

Mora se priznati kako je Aljamain Sterling u pravu ovaj puta. Dillashaw je uistinu isforsirao priču kako je on napravio nekakvo veliko priznanje i ispao pošten u cijeloj situaciji. Međutim, činjenica je kako je T.J. jednostavno pao na doping testu, a tek onda je javnosti objavio informaciju da je varao. Dakle, on je prije svega uhvaćen u kršenju pravila, a njegovo priznanje zapravo je objava te informacije prije nego li je to napravio netko iz UFC-a ili USADA-e.

Linker
05. srpanj 2024 21:14