UFC

Alexander Volkanovski iznio mogući UFC-ov plan za trilogiju između Adesanye i Pereire!

Alex Pereira i Israel Adesanya 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Tvrdi da bi plan mogao biti da se bore kao dva prvaka, ali uvjet je naravno da Pereira osvoji pojas u poluteškoj što neće lako učiniti

Israel Adesanya se vratio na tron srednje kategorije nokautiravši dugogodišnjeg rivala Alexa Pereiru, ali prema mnogima je situacija između njih ostala neriješena. Iako se očekivalo kako će se odmah organizirati trilogija, to za sada neće biti slučaj jer se Pereira odlučio okušati u poluteškoj kategoriji.

Alexander Volkanovski također ne smatra da je priča među njima gotova, dapače. Prvak perolake kategorije tvrdi da UFC ima planove za trilogiju između ove dvojice rivala, i to velike planove:

‘‘Mislim da će se to dogoditi. Samo ne mislim da je to nešto što će se dogoditi odmah, jer očito da tri uzastopne borbe protiv nekoga nisu uvijek dobra stvar. To smo već vidjeli ranije, ali njih dvojicu nismo baš željeli gledati u tom scenariju‘‘, rekao je Volkanovski za MMA Fan Podcast.

‘‘Ako Pereira sada ode gore u polutešku, osvoji titulu, onda će se boriti kao prvak protiv prvaka. Ta borba bi očito bila ogromna. UFC to vjerojatno i planira učiniti ukoliko bude u mogućnosti. Ne znam, ali mislim da bi to moglo biti vrlo mudro‘‘, dodao je.

Iako je Volkanovski rekao kako ljudi ne žele gledati tri uzastopne borbe između Pereire i Adesanye, dojam je da među fanovima ipak ne vlada takvo mišljenje. Mnogi su nakon Pereirinog poraza zazivali i treći meč odmah da se razriješi ta situacija jer su u UFC-u sad 1-1.

Ukoliko Pereira želi ovakav scenarij, prvi mu na putu stoji bivši prvak Jan Blachowicz. Neće to biti lagan zadatak jer smo svi vidjeli kako je Jan neutralizirao Adesanyu u njihovom okršaju, ali Pereiru i njegovu ljevicu se nikada ne smije otpisati.

Linker
05. srpanj 2024 12:03