UFC

Alex Pereira samo 24 sata od službenog vaganja vratio preko 11 kilograma! Evo koliko trenutno teži prvak u poluteškoj kategoriji

Alex Pereira 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bilo pošteno ili ne, ovakva praksa je u potpunosti po pravilima. Jučer je sa 93 kilograma zadovoljio službenu vagu, a nigdje ne piše da kilograme ne smije vratiti

Alex Pereira poprilično je velik borac i za polutešku kategoriju, a kako je on uspijevao skinuti na 84 kilograma za srednju kategoriju, samo je njemu poznato. Borac je to koji van borbe ima i preko 105 kilograma, a njegova snaga dodatno je došla do izražaja otkako je u potpunosti prešao u polutešku.

Skinuti na 93 zasigurno mu je lakše nego još deset kilograma manje, međutim, to nikako ne znači da Pereira skida malo kilograma. Jučer se ‘‘Poatan‘‘ pojavio točan na službenom vaganju i uspješno zadovoljio tražena 93 kilograma, a danas je na svom Instagram profilu ponovno iznenadio fanove.

Naime, Pereira je postavio video u kojemu je ponovno stao na vagu, sada otprilike 24 sata nakon službenog vaganja. Vaga mu je danas pokazala 104.4 kilograma, što je 11.4 kilograma više nego što je jučer imao na službenom vaganju.

S obzirom da do meča ima još manje od 12 sati, pitanje je hoće li Pereira ovdje stati i hoće li vratiti još koji kilogram do početka samog meča. Čak i ako ne vrati, ovo je također jako puno vraćene težine te je pravo čudo koliko je sposoban skinuti i vratiti kilograma u tako kratkom vremenskom roku.

Bilo pošteno ili ne, ovakva praksa je u potpunosti po pravilima. Jučer je sa 93 kilograma zadovoljio službenu vagu, a nigdje ne piše da kilograme ne smije vratiti. Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kakva je situacija kod Prochazke, no on nema običaj otkrivati koliko skida, te koliko kilograma vraća uoči borbe.

Linker
30. lipanj 2024 13:40