UFC

Alex Pereira o borbi Ngannoua i Furyja: ‘To je samoubojstvo za Ngannoua‘

Alex Pereira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da ‘‘Predator‘‘ nema nikakve šanse u toj borbi

Godinu dana trebao je Alex Pereira da dogura od UFC debija do pojasa u srednjoj kategoriji. Četiri pobjeda u četiri nastupa upisao je u tom periodu, a tri puta je slavio prekidom.

Dokazao je ‘‘Poatan‘‘ da se može uspješno prebaciti iz kickboksa u MMA vode. Nekoliko godina ‘‘Poatan‘‘ je uživao status ponajboljeg kickboksača na svijetu, a pod okriljem Gloryja osvajao je titule u srednjoj, ali i u poluteškoj kategoriji.

Tranziciju iz jednog borilačkog sporta u drugi rado bi napravio i Francis Ngannou. Ne potpunu kao Pereira, ali ‘‘Predator‘‘ bi se rado okušao u boksu. Ngannou ima veliku želju okušati se protiv Tysona Furyja koji je uz Oleksandra Usyka najbolji teškaš svijeta u ovom trenutku. Pereira smatra da je to loša ideja za Ngannoua.

‘‘Tyson je težak protivnik i to je samoubojstvo za Ngannoua. Puno je drugih tipova s kojima se može boriti za početak. Neka ide korak po korak. Ako se uistinu želi boriti s elitom, onda mu je samo novac na umu. Ne znam je li to slučaj, ali teško mu je povjerovati da se ide okušati u tome jer želi postati prvakom. Boksajući protiv nekog tko se zna obraniti od njegovih udaraca bit će umarajuće za Ngannoua.‘‘, zapoečo je Pereira u intervjuu za MMA Fighting, a zatim je dodatno pojasnio.

‘‘Dat ću vam jedan zbilja glup primjer: Ako pitate nekog tko nikad u životu nije trenirao da se bori s nekim iskusnijim borcem, a pritom mu kažete da baci što jači udarac kako bi nokautirao protivnika, neiskusni tip umorit će se za tri minute. Jedan slabiji udarac nokautirat će ga jer on se više neće moći braniti i jedva će stajati na nogama. Znati se obraniti od udaraca za mene je najvažnija stvar.‘‘, pojasnio je Alex.

Osim potencijalnog meča između Furyja i Ngannoua, Pereira se osvrnuo i na glavnu borbu na UFC 285 eventu. Jon Jones debitirat će u teškoj kategoriji, a Ciryl Gane bit će njegov protivnik u meču za upražnjenu titulu u teškoj kategoriji.

‘‘Mislim da će Jones dominirati. Nikad nije lako, a mislim da će mu meč protiv Ganea biti puno teži nego što bi bio onaj protiv Nganoua. Ngannou je snažan i pokušavao bi razmjenjivati udarce s Jonom Jonesom, ali Jones je vrlo iskusan i sjajno se brani od udaraca. Mislim da bi lako porazio Ngannoua. Gane je nešto tež protivnik, ali svejedno mislim da će Jones pobijediti. Teže je jer je Gane pametan i uplašeniji na neki pozitivan način. On se neće upuštati u otvorene razmjene, a to borbu čini težom.‘‘, analiza je Alexa Pereire, prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Brazilca u noći s 8. na 9. travnja (četvrti mjesec) čeka prva obrana titule u srednjoj kategoriji, a protivnik će mu biti tko drugi, nego Israel Adesanya. Bit će to njihov četvrti međusobni obračun, ali dva su odradili prema kickboksačkim pravilima, a jedan prema MMA pravilima. Sva tri puta slavio je Pereira.

Linker
05. srpanj 2024 23:08