UFC

Alex Pereira dobio je poseban bonus nakon UFC 303 eventa: Dana White odriješio je kesu i uplatio izdašan iznos

Alex Pereira

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije uspio je ishoditi poseban bonus od strane UFC-ovog predsjednika

Sjećate li se situacije kada je Dana White uoči UFC 300 eventa pristao podignuti bonuse na čak 300 tisuća američkih dolara? UFC-ov predsjednik bio je darežljivog raspoloženja uoči povijesnog eventa, a svoje obećanje uistinu je ispunio.

Max Holloway i Justin Gaethje dobili su po 300 tisuća dolara bonusa za najbolju borbu večeri, a Max Holloway dobio je dodatnih 300 tisuća dolara za najbolju izvedbu. Jiri Prochazka također je nagrađen bonusom za izvedbom i tako je White podijelio ukupno 1,2 milijuna dolara u bonusima.

Na nešto slično pokušali su ga nagovoriti i uoči UFC 303 eventa održanog proteklog vikenda u Vegasu. Dana je najavio kako će dodijeliti dva bonusa za najbolju borbu večeri, a Brian Ortega pokušao ga je nagovoriti da iznos bonusa podigne na 303 tisuće dolara. White nije dao javni pristanak na tu ideju, ali bonus u tom iznosu ipak je uručio jednom borcu. Plinio Cruz, dugogodišnji trener Alexa Pereire otkrio je kako je ‘‘Poatan‘‘ dobio poseban bonus nakon pobjede nad Jirijem Prochazkom u sklopu UFC 303 eventa.

‘‘On (Pereira) je pričao s Danom u ‘backstageu‘, a razgovarali su o puno toga. Dana mu je rekao kako je osvojio bonus za najbolju izvedbu večeri, a Pereira je pitao: ‘303 tisuće dolara?‘. Dana je rekao: ‘Ne, ne, 50 tisuća dolara‘. Ali, Alex je bio ljut još nakon UFC 300 eventa jer nije dobio bonus, a zbog sve povijesti između Pereire i UFC-a te zbog prihvaćanja ovog meča na ‘short notice‘, Dana ga je pogledao i rekao mu je: ‘Znaš što? Pobrinut ću se za tebe. Imaš 303 tisuće dolara‘. Dana se čak i našalio rekavši mu da kupi nekakav superautomobil za te novce, ali Pereira mu je rekao da ih ima dovoljno i da sada želi Cybertruck.‘‘, otkrio je Plinio gostujući u MMA Houru.

Dakle, Dana White ipak je odriješio kesu i nagradio je borca koji tu nagradu definitivno zaslužuje. Alex Pereira prometnuo se u ponajveću UFC-ovu zvijezdu, a njegova spremnost da konstantno nastupa, čak i na ‘‘short notice‘‘, navela je Whitea da ga nagradi izdašnim bonusom.

Linker
02. srpanj 2024 12:44