UFC

‘Ako se Jones umirovi nakon borbe s Miočićem, to će biti sr*nje. Uvijek će se pričati o jednoj stvari‘

Jon Jones

 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/getty Images/profimedia
Michael Bisping drži kako bi ‘Bonesovo‘ potencijalno umirovljenje bilo štetno za njegovu ostavštinu

Jon Jones i Stipe Miočić konačno bi trebali odmjeriti snage 11. studenog u dugoiščekivanom meču za titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije, ali i monumentalno borilačko naslijeđe. Dana White nedavno je potvrdio da će pobjednik tog obračuna stati na crtu "interim" prvaku Tomu Aspinallu, no upitno je kako će se situacija dalje razvijati budući da bi i za Jonesa i za Miočića međusobni okršaj potencijalno mogao predstavljati i posljednji u karijeri.

U Stipinom slučaju, s obzirom da na leđima nosi 41 godinu i da je u više navrata isticao kako ga zanima isključivo borba s Jonesom, umirovljenje nakon borbe za titulu poprilično je izvjesno, dok ni kod Jonesa takva odluka ne bi bila iznenađujuća. "Bones" bi, osobito u slučaju pobjede, imao idealnu situaciju da objesi rukavice o klin i u povijest ode kao najveći svih vremena te pritom izbjegne vrlo rizičnu borbu s Aspinallom. Michael Bisping, međutim, smatra kako bi takav manevar bio štetan za njegovu ostavštinu, odnosno kako bi bio negativno primljen među borilačkom publikom.

"Ako se povuče nakon borbe sa Stipom, to će biti sr*nje. Ne samo da bi to bilo loše za organizaciju, nego to također ne bi bio dobar potez za Jonesa u smislu obožavatelja. Uvijek će se pričati da je izbjegavao Aspinalla", rekao je bivši prvak UFC-ove srednje kategorije na svom YouTube kanalu.

Bispingova teorija ima smisla, no također i podrazumijeva da će Jones pobijediti Miočića, no Stipu, unatoč njegovoj dobi, nikad nije mudro otpisivati. Treba najprije vidjeti hoće li se borba Jonesa i Miočića doista realizirati, pa tko će iz nje izaći kao pobjednik, a tek onda polemizirati o daljnjim događajima.

Linker
14. kolovoz 2024 09:18