UFC

‘Ako pobijedi Miočića, treba natjerati UFC da prisili Pereiru da pređe u tešku kategoriju‘

Jon Jones

 CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Bivši prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji smatra da bi njegov nekadašnji rival trebao usmjeriti pažnju na sebe

Daniel Cormier bi volio vidjeti Jon Jonesa u borbi protiv Alexa Pereire ako pobijedi Stipu Miočića.

Prvak teške kategorije, Jones (27-1 MMA) očekuje svoju prvu obranu naslova u ovoj kategoriji protiv Miočića (20-4) koja bi se trebala održati na UFC-u 309 9. studenoga u New Yorku.

Prošle subote u glavnoj borbi UFC-a 303, prvak poluteške kategorije Pereira (11-2) zabilježio je svoju drugu obranu naslova nokautiravši Jirija Prochazku (30-5-1) u njihovom revanšu.

Jones je priznao jednom fanu na "X-u" da nije siguran u mirovinu te da "opcije trenutno izgledaju ludo". S obzirom na to da je Pereira ranije nagovijestio prelazak u tešku kategoriju, Cormier vidi borbu s Jonesom kao najbolji mogući potez.

"Reći ću vam što je Jones rekao: Sada bi mogao ostati jer kaže ‘Opcije izgledaju sjajno‘," rekao je Cormier u svojoj emisiji "Funky and the Champ" s Benom Askrenom.

"Ako sam Jones kaže, borim se protiv Stipe, pobijedim Stipu i onda pozovem UFC da natjeraju Pereiru da prijeđe u tešku kategoriju, znajući da bi mogao preuzeti sav taj publicitet jer bi borba između Jonesa i Pereire donijela veliku zaradu."

Ben Askren misli da bi borba između Jonesa i Pereire izgledala slično kao Jonesova brza pobjeda nad Cirylom Ganeom na UFC-u 285, a Cormier se slaže.

"Jones bi bio favorit prema kladionicama protiv Pereire ako bi se borili," rekao je Cormier. "Dakle, nije to veliki izazov, ali volim Alexa. To se nije moglo dogoditi boljem tipu."

Linker
06. srpanj 2024 08:01