UFC

‘Ako Pereira ne bude maksimalno fokusiran, ovo će biti zamka za njega. Rountree ima snage za eksplozivni nokaut‘

Khalil Rountree vs. Anthony Smith

 Ufc
Mnogi misle kako Pereiru čeka iole teži posao od onog na ‘papiru‘

Daniel Cormier smatra da Khalil Rountree ima realne šanse za senzacionalnu pobjedu ukoliko prvak UFC-a u poluteškoj kategoriji, Alex Pereira, ne pristupi borbi s maksimalnom ozbiljnošću.

Pereira (11-2), koji ulazi u ovu borbu kao veliki favorit, brani svoj naslov protiv Rountreeja (14-5) na UFC 307 priredbi koja će se održati u Delta Centru, Salt Lake Cityju. S koeficijentom 1.20, Pereira se smatra gotovo sigurnim pobjednikom u očima kladionica, dok je Rountree, s kvotom 4.80, vidno podcijenjen – ali upravo su takvi scenariji pogodni za iznenađenja.

Mnogi su se upitali zašto je Rountree dobio priliku za titulu s obzirom na rangiranje boraca poput Magomeda Ankalaeva, ali Cormier je ukazao na prethodne šokantne ishode u Utahu, upozoravajući Pereiru da ne ponovi greške svojih prethodnika.

"Kada pogledate što se dogodilo u Utahu, Kamaru Usman je kontrolirao Leona Edwardsa cijelu borbu, a zatim je bio nokautiran u posljednjim trenucima i Edwards je postao prvak," rekao je Cormier u svojoj emisiji "Funky and the Champ" s Benom Askrenom. "Vidjeli smo i kako je Dustin Poirier, koji je pobijedio Justina Gaethjea, završio nokautiran, a Gaethje postao BMF prvak. Dakle, Utah je mjesto gdje se iznenađenja događaju.

"Borba između prvaka i osmog borca na ljestvici često se pokazuje kao idealan teren za podcjenjivanje. Ako Pereira nije maksimalno fokusiran, ovo bi mogla biti ‘zamka‘. Khalil Rountree ima dovoljno snage da ostvari nokaut."

Pereira, koji je već dvaput uspješno obranio svoj naslov poluteškaša, zabilježio je impresivne pobjede nokautom protiv Jamahala Hilla i Jirija Prochazke. Međutim, ako Rountree, čiji stil borbe ovisi o brutalnoj snazi, uhvati priliku, sve je moguće – pogotovo u svijetu gdje su iznenađenja uvijek iza ugla.

Linker
02. listopad 2024 20:01