UFC

Adesanya šokiran Vettorijevim mentalitetom: ‘Neka se pogleda u ogledalo i prizna da sam bolji‘

Israel Adesanya i Marvin Vettori
 CHRISTIAN PETERSEN/AFP
Israel Adesanya poprilično uvjerljivo savladao je Marvina Vettorija u njihovom UFC 263 revanšu

Marvin Vettori dočekao je priliku pokušati dokazati kako je bolji od borac od Israela Adesanye, ono što tvrdi još od poraza koji je podijeljenom sudačkom odlukom doživio u travnju 2018. godine. Na kraju je odradio puno gori nastup nego tada i doživio uvjerljiv poraz. Ipak, čini se da on borbu takvom nije vidio. Već se to dalo zaključiti nakon što je, kad je označen kraj borbe, slavodobitno podigao ruke u zrak, a isto je potvrdio Israel Adesanya na konferenciji za medije, gdje je prepričao kako je izgledao njihov razgovor nakon borbe.

image
Marvin Vettori i Israel Adesanya
CHRISTIAN PETERSEN/AFP

"Ne znam što reći o njemu. Čak i na kraju borbe sam ga pitao može li barem priznati da sam pobijedio ovu borbu. On me pitao 'Koju? Ovu borbu? Misliš na ovu borbu?'. Pitao sam ga je li ozbiljan. Nisam mogao vjerovati. Ima mentalitet Erica Cartmana. Nekad trebaš vjerovati u svoja vlastita sranja. Ali, on kaže da ja previše vjerujem u svoj hype? Ali vau, nakon ovoga, tko vjeruje u svoj hype?", ispričao je Adesanya, odmah se okrenuvši svom vlastitom primjeru:

"Neću reći o kome je riječ, no nakon moje posljednje borbe neki ljudi iz mog kampa su rekli da sam pobijedio. Ja sam im rekao da je bilo blizu, ali da ću prihvatiti poraz i iskoristiti da ga rastem. Naučit ću nešto. Da želim imati taj mentalitet, mogao sam se držati i dalje Jana, ali to je tako glupo. Tako se ne raste. Raste se tako da učim iz svojih pogrešaka. Vratiš se pred ploču i napreduješ. Tako se postaje bolji od ostalih jer su porazi dio života i nešto što te čini boljim."

Adesanya smatra kako Vettori za početak mora prihvatiti ono što se dogodilo te da će automatski postati bolji borac nego što je.

image
Marvin Vettori i Israel Adesanya
CHRISTIAN PETERSEN/AFP

"Ne razumijem odakle dolazi njegov mentalitet. Prihvati poraz, to je dio života. Prihvati i dozvoli da napreduješ. Moj savjet njemu je da se pogleda u ogledalo. Priznaj si da je Israel bolji od tebe. Israel je bolji od tebe. Izzy je puno bolji od tebe. Nisi mu ništa mogao napraviti, ali bit ćeš bolji nakon toga. Vjerujte mi, bit će već iduću borbu bolji ako to odradi na pravi način. No, prvo moraš ovo ostaviti iza sebe", pokušao je savjetovati borca kojeg je sad već tako dva puta savladao.

Adesanyi je ovo bila treća uspješna obrane titule prvaka srednje kategorije, kategorije u kojoj još uvijek ne zna za poraz.

Linker
05. srpanj 2024 21:13