UFC

Adesanya savjetovao Tilla: ‘Imaš mentalnu blokadu, prestani govoriti da si dobro kad nisi‘

Darren Till

 PRiME Media Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nikome više ne promiče da se nešto događa s Tillom

Iako ima tek 29 godina i tek zapravo ući u najbolje godine, Darren Till nikako nije u zgodnoj situaciji. Pet poraza u posljednjih šest nastupa je nakupio nekad ponajveći talent koji je u UFC došao kao 22-godišnjak,a nakon što je napao titulu i izgubio borbu od Tyrona Woodleyja, Till je prešao u srednju kategoriju gdje je vidljivo da to nije isti borac.

Iako srednja kategorija slovi kao ‘‘lakša‘‘ od veltera i manje talentom bogata, izgleda da se to nije pokazalo na slučaju Tilla koji je u srednjoj pobijedio samo jednom, i to jedva podijeljenom sudačkom odlukom Kelvina Gasteluma.

Prošle subote mu je novi poraz nanio Dricus Du Plessis, a pobijedio ga je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Till je u posljednje vrijeme proveo dosta vremena sa Khamzatom Chimaevim ali i na Tajlandu, no to nije spriječilo novi poraz. Očito je da treba neke promjene, a savjet mu je dao i bivši prvak Israel Adesanya.

‘‘Darren se treba zapravo boriti. Ne samo sjediti tamo. To je mentalna blokada, ne možeš nastaviti govoriti da si dobro jer nisi dobro. Udarac u tijelo, Darren. Ruke su mu bile visoko i teško je disao.‘‘, rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu.

‘‘Pokušavao je napraviti istu stvar. Tip je eksplodirao i krenuo laktom, valjda jer je već prije pogodio milijun puta. Onda ga je srušio. Nemoj činiti istu stvar toliko puta.‘‘, zaključio je Adesanya.

Bilo bi nezahvalno govoriti što točno nije u redu s Darrenom, no očigledno je da ima neku kočnicu koja ga je dovela u situaciju u kojoj se sad nalazi.

Linker
27. rujan 2024 18:09