UFC

Adesanya poručio Dricusu Du Plessisu: ‘Stvaraš razdor, tući ću te dok ne postaneš crn(ac)‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Prvak UFC-ove srednje kategorije silno želi meč protiv Du Plessisa

Puno bijesa od strane Israela Adesanye na sebe je navukao Dricus Du Plessis, šestorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije. Du Plessis je uoči svog posljednjeg meča koji je odradio u trećem mjesecu, istaknuo kako će on biti prvi borac koji će donijeti UFC-ov pojas u Afriku.

Du Plessis je isticao kako Francis Ngannou, Kamaru Usman i Israel Adesanya ne stanuju u Africi i ne smatra ih ‘‘pravim Afrikancima‘‘. Za razliku od njih, Du Plessis i dalje stanuje i trenira na teritoriju Južnoafričke Republike. Naravno da je svojim izjavama uznemirio trojicu Afrikanaca koji su u jednom periodu istovremeno držali titule prvaka, te su bili poznati kao ‘‘Tri (afrička) kralja‘‘.

Ngannou je kasnije napustio UFC, Usman je izgubio pojas, a jedino je još Israel Adesanya prvak. On se bori u istoj kategoriji kao i Dricus Du Plessis, a šanse za njihov meč sve su veće. Jedna pobjeda dijeli Du Plessisa od napada na titulu, ali neće mu biti lako doći do te pobjede. Naime, Dricus će se na UFC 290 eventu u sedmom mjesecu boriti protiv Roberta Whittakera, ponajboljeg borca u kategoriji. Adesanya se silno nada pobjedi Du Plessisa, jer želi odraditi meč protiv njega zbog svega izrečenog.

‘‘Čeka ga školovanje, kako u kavezu, tako i o povijesti. On pokušava stvoriti razdor. Nikad nisam dovodio u pitanje njegovu afričku pripadnost, jer da, on je rođen u Africi, Južnoj Africi. Naravno da je on Afrikanac i nikada to nisam dovodio u pitanje. Ali tko je taj tip da meni govori tko sam? Da govori Usmanu i Francisu (Ngannou) tko su? Jesi li glup? Kao produkt kolonizacije, ti pokušavaš meni reći tko sam. Možeš me izvesti iz Afrike, ali ne možeš izvesti Afriku iz mene.‘‘, započeo je Adesanya na svom YouTube kanalu, a potom je nastavio:

‘‘Nikad ga nisam diskreditirao kao Afrikanca. Ali razbjesnio me govoreći meni tko sam i što sam. Zato će on biti moj sljedeći protivnik, ne želim nikog drugog. Pokušao sam ugovoriti da to odradimo u Južnoafričkoj Republici, ali čini se da to neću uspjeti. Želim da to odradimo negdje u Africi. Du Plessis misli da će on u Africi imati podršku, jer ne razumije tko sam ja. Ali kao što sam rekao, on stvara razdor, a to nije morao učiniti. Razvalit ću tog tipa, mučit ću ga. Mogao je doći do meča protiv mene i bez toga. Budi oprezan što želiš, jer sada ćeš to i dobiti. On je sljedeći, a tući ću ga dok ne postane crn(ac).‘‘, poručio je Adesanya u videu koji možete pogledati ispod ovog teksta.

Što dodati, osim da UFC ima sjajnu podlogu za uparivanje Du Plessisa i Whittakera. Šteta što Dricus mora proći jako tešku prepreku u vidu Roberta Whittakera.

Linker
03. srpanj 2024 04:28