Regija

Vlasto Čepo napokon saznao ime protivnika za event u Bratislavi: Čeka ga moldavski nokauter

Vlasto Čepo i Ion Taburceanu

 Oktagon Mma
28-godišnji Čepo krajem ovog mjeseca upisat će svoj novi nastup

Triput su Vlasto Čepo (11-2-0) i Matej Penaz (7-1-0) imali ugovoren međusobni obračun pod okriljem Oktagona, ali sva tri puta meč je otkazan. Posljednji put Oktagon ih je planirao upariti na eventu koji će se 29. travnja (četvrti mjesec) održati u Bratislavi, ali Penaz je otkazao nastup zbog slomljene ruke.

Dosta dugo smo čekali da saznamo tko će biti zamjena za Penaza, a danas je Oktagon napokon otkrio s kime će se Čepo boriti na spektakularnom eventu u Slovačkoj. Srpsko-slovački borac snage će odmjeriti s Moldavcem Ionom Taburceanuom (6-1-0). 24-godišnji Taburceanu debitirat će pod okriljem Oktagona, a radi se o borcu kojeg ste prošle godine mogli gledati i na prvom eventu srpske organizacije Armmada. Taburceanu je tada porazio Dušana Ilića nokautom u drugoj rundi.

Moldavac je očekivano borac koji preferira stojku i ima kickboksačku podlogu. Pet od svojih šest pobjeda upisao je nokautom, a jednom je slavio ‘‘submissionom‘‘. Jedini poraz u karjeri upisao je u 11. mjesecu 2021. godine protiv Andreija Anghela na eventu Eagles FC-a. Anghel ga je porazio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Tabuercanu je u trećem mjesecu ove godine odradio svoj posljednji nastup, a nokautom u prvoj rundi porazio je do tada neporaženog Floriana Abergera (9-0). U meč protiv Čepe ući će kao autsajder, ali ovakvog udarača ne smije se podcijeniti.

Kad je Čepo u pitanju, on je trenutno u nizu od tri uzastopne MMA pobjede. Redom su u prvoj rundi padali Ivan Jakovljević, Antonio ovak i Gianni Mellilo, a Čepu smo gledali i u drugom mjesecu ove godine. Tada je odradio boksački meč protiv Hectora Lombmarda, a borba je završila neriješenim ishodom nakon tri runde po tri minute.

Čepo je trenutno četvrtorangirani izazivač u poretku Oktagonovih izazivača srednje kategorije i sve je bliže napadu na pojas koji drži Patrik Kincl. Ipak, u meču protiv Tabuercanua branit će svoju poziciju, jer Moldavac je zasad nerangiran.

Linker
28. lipanj 2024 04:25