Regija

(VIDEO) Veliki rivali, ali i veliki sportaši: FNC-ove kamere zabilježile lijep iskaz poštovanja između Pejića i Vase

Filip Pejić i Vaso Bakočević

 Vanesa Pandzic/CROPIX
Vaso Bakočević i Filip Pejić dugo su gradili svoje rivalstvo na tenzijama, ali sve je na kraju završilo u sportskom duhu

Nokautiran, ali odlazi s pobjedom. Ovakav scenarij za kraj karijere može se dogoditi samo Vasi Bakočeviću. "Psihopata" je jučer na FNC 19 eventu odradio svoj posljednji MMA nastup, a protivnik mu je bio Filip Pejić, borac s kojim se već nekoliko godina javno proziva.

Tenzije među njima vidno su splasnule tijekom sudjelovanja u prvoj sezoni "Fight of Nations" showa, a prvih nekoliko minuta meča proteklo je u rezerviranim pristupima od strane obojice. Jako brzo publika je počela zviždati, nakon čega su se Vaso i Pejić uozbiljili i upustili u nešto konkretnije razmjene.

Drugom polovicom prve runde, Pejić sjajno pogađa desnim "middle kickom" u tijelo Bakočevića koji pada na tlo i ne izgleda kao borac koji će se oporaviti i nastaviti s borbom. Međutim, Pejić nesmotreno pogađa Bakočevića nogom u glavu (‘soccer kick‘), posao dovršava s još nekoliko udaraca šakom, ali ubrzo biva diskvalificiran zbog nedozvoljenog "soccer kicka":

Vaso nije htio prihvatit takvu pobjedu i Pejića je nazvao pobjednikom meča. Pojasnio je Bakočević kako se on borio u doba dok su "soccer kickovi" bili dozvoljeni i da ne razumije kako bi djeci mogao reći da je pobijedio, a zatim im pokazati snimku na kojoj se vidi da je nokautiran. Lijepa gesta od strane Bakočevića, a nedugo nakon meča "Psihopata" se odlučio našaliti na račun cjelokupnog raspleta te borbe.

"Znate što je najjače... POBJEDA BAKI, 1. runda", napisao je Vaso u jednom od svojih "storyja", a još je dodao kako se pobjedi "ne gleda u zube".

image

Instagram story Vase Bakočevića

Instagram (vaso Bakočević)

image

Instagram story Vase Bakočevića

Instagram (vaso Bakočević)

Ponovno je ipak Vaso i priznao kako je Filip Pejić za njega pobjednik tog meča, čestitao je "Nitru" i ne želi sebi pripisavati zasluge za pobjedu do koje je došao nakon neopreznosti Pejića.

image

Instagram story Vase Bakočevića

Instagram (vaso Bakočević)

image

Instagram story Vase Bakočevića

Instagram (vaso Bakočević)

Još jedanput je Vaso potvrdio i kako završava svoju bogatu MMA karijeru, ali to ne znači kraj njegove sportske karijere. "Psihopata" se sada planira u potpunosti posvetiti boksu bez rukavica (‘bare knuckle‘), sportu unutar kojeg se jako dobro osjeća i bilježi pobjedu za pobjedom (5-0).

image

Vasin instagram story

Instagram (vaso Bakočević)

Brojni regionalni borci danas iskazuju poštovanje Bakočeviću i njegovoj karijeri, a jako je lijepo vidjeti FNC-ov video koji nam prezentira uzajamno poštovanje između Pejića i Bakočevića. Sportski pozdrav i zagrljaj uslijedio je nakon meča, a nekoć veliki rivali prezentirali su kako se u ovakvim situacijama ponašaju istinski borci i sportaši.

Linker
08. rujan 2024 12:41