Regija

(VIDEO) Trenutak koji je Filipa Pejića skupo koštao: Pogledajte ‘soccer kick‘ zbog kojeg je ‘Nitro‘ diskvalificiran

Filip Pejić (lijevo) | Filip Pejić vs. Vaso Bakočević (desno)

 Screenshot (facebook, Voyo.hr)
Hrvatski borac Filip Pejić imao je Bakočevića uzdrmanog i na rubu poraza, ali sve je upropastio nedozvoljenim udarcem

Od uzbuđenja do agonije u samo nekoliko sekundi. Tako bismo mogli opisati ono što se dogodilo Filipu Pejiću na FNC 19 eventu u Puli. Nešto manje od dvije godine Pejić čeka na službenu pobjedu, jer sve od 12. mjeseca 2022. godine, "Nitro" nije osjetio slast pobjede.

Pobjednički ushit osjetio je nakratko na FNC 19 eventu, ali vrlo brzo saznao je kako bi mogao ostati bez pobjede jer je uputio nedozvoljen udarac. Naime, Pejić je imao lakši verbalni sukob s ljudima koji su bili u kutu Vase Bakočevića, a do sukoba je došlo jer je Vasin tim odmah uočio nedozvoljeni "soccer kick" koji je prethodio završetku meča.

Vidjelo se kako Pejić pod naletom adrenalina nije ni svjestan da je napravio nešto takvo, ali nedugo poslije morao se pomiriti s činjenicom da je napravio propust te će ostati bez pobjede. Ljutito je Pejić udarao po podlozi kaveza, nije se mogao smiriti shvativši kako se produljuje njegovo čekanje na pobjedu, iako je sve imao u svojim rukama. Bakočević je ležao uzdrman nakon legalnog udarca nogom u tijelo, Pejiću je preostalo dovršiti posao, ali potkrao se taj nedopušteni potez koji ga je koštao pobjede.

Snimka je jasno pokazala kako je Pejićev udarac nogom odsjeo na glavi Vase Bakočevića i nitko više nije mogao osporiti da je Pejić uistinu prekršio pravila. Ukoliko ste iz nekog razloga propustili taj detalj, servis Voyo objavio je snimku tog trenutka na svojim društvenim mrežama.

Službeno je Pejić diskvalificiran zbog tog nedozvoljenog udarca nogom u glavu, a pobjeda je pripala Vasi Bakočeviću. "Psihopata" je odbio primiti pobjednički pehar jer smatra da je Pejić zaslužio slaviti, unatoč kršenju pravila, a meč je zapravo završio onako kako nitko nije htio da završi. Pejić je nokautirao Vasu, ali meč je izgubio, a Vaso Bakočević ne osjeća se kao pobjednik iako je službeno slavio.

Šteta što revanša vjerojatno neće biti, jer Vaso je nakon ovog meča objavio povlačenje iz MMA-a i karijeru će nastaviti u boksu bez rukavica.

Linker
09. rujan 2024 10:24