Regija

(VIDEO) Prije točno 7 godina Mirko je osvetio najteži poraz u karijeri

Mirko Filipović

 Screenshot(youtube, Cro Cop)
Mirko je tada brutalnim udarcima laktovima došao do prekida

Najbolji hrvatski MMA borac svih vremena prisjetio se borbe koju je na današnji dan prije točno 7 godina imao pod okriljem UFC-a. Tada je revanširao Gabrielu Gonzagi i odnio pobjedu brutalnom završnicom laktovima u glavu.

Podsjetimo se, Mirko je prvu borbu protiv Gabriela Gonzage izgubio i to mu je možda bio i najteži poraz u karijeri. Činjenica je ta da je Mirko tada u borbu ušao kao favorit, a ono što je fanove najviše šokiralo je to da ga je Gonzaga pobijedio upravo njegovim najjačim oružjem, high kickom u glavu. Samim time je pobjeda iz revanša bila još slađa. U revanš je Mirko ušao kao "underdog", gdje je strpljivo odradio prvi dio borbe čekajući svoju priliku koju je na kraju iskoristio na najbolji mogući način.

Cro Cop je iz UFC-a izašao 2011. godine nakon tri uzastopna poraza. Nakon toga kao da je doživio novu mladost te u 5 godina zaredao čak 10 pobjeda. Rijetko koji borac se može pohvaliti da je karijeru završio pobjedom, a kamoli nizom od 10 pobjeda. Jedna od njih je dakako bila u spomenutoj borbi protiv Gabriela Gonzage i to pod okriljem UFC-a, a osim njega pod zadnje je pobjeđivao Satoshi Ishiija, Muhammeda Lawala, Amira Aliakbarija, a u posljednjoj borbi je osvetio poraz protiv Roya Nelsona. Kasnije je Mirko doživio moždani udar i morao prisilno prekinuti svoju borilačku karijeru.

Mirko i dalje aktivno trenira te je u boljoj formi od većine profesionalnih MMA boraca, a nerijetko podijeli iskustva s treninga na društvenim mrežama.

Linker
05. srpanj 2024 04:34