Regija

(VIDEO) Prekid u posljednjoj rundi: Daniel Bažant poražen u najvećem meču karijere

Bartlomiej Kopera i Francisco Barrio
 Screenshot (Facebook, KSW)
Neporaženi Robert Ruchala bio je uspješniji od hrvatskog debitanta u KSW-u

Vrlo hrabru predstavu pružio je Daniel Bažant u svojoj prvoj borbi unutar KSW promocije, no nije to bilo dovoljno za pobjedu protiv mladog Roberta Ruchale, koji je zapravo većinu borbe dominirao, a onda ju i završio svojom najdražom tehnikom, krajem četvrte minute posljednje runde.

Ruchala je odmah agresivno napao, a nakon kicka ulazi u klinč i već nakon 20 sekundi borbe odvodi Bažanta na pod. Odabrao je Poljak napade s leđa koje Bažant dobro brani, unatoč nekoliko dobrih pogodaka lijevom rukom njegovog protivnika. Nakon otprilike jedne minute, Bažant se ustaje, ali Ruchala odmah uzvraća novim rušenjem. Još jednom se Bažant uspio vratiti na noge, no niti ovog puta nije to dugo trajalo. Novo rušenje domaćeg borca, koji je nakon ovog u gornjoj poziciji. Hrabro i srčano bori se Bažant te se još jednom vraća na noge, no sad je već bilo jasno da se tamo ne može zadržati. Tek nekoliko sekundi prošlo je do novog rušenja.

Borba se nastavila kao i do tada. Bažant se još dva puta ustajao, da bi brzo bio srušen. Otprilike minutu i pol prije kraja runde, Ruchala počinje ozbiljno raditi s leđa te prebacuje ruke oko vrata, ali Bažant brani i taj pokušaj gušenja. Novi pokušaj dolazi u posljednjoj minuti, ponovno bez uspjeha za Ruchalu. Izdržao je tako Bažant do kraja runde, ali izgubio ju je uvjerljivo, gotovo sigurno rezultatom 10:8.

Drugu rundu Bažant otvara s dva lijeva kicka i sad je on agresivniji borac. Ruchala je odabrao kretanje unazad i koristi to borac iz Pule za jedan dobar pogodak koji je Poljak itekako osjetio. Ipak, krajem prve minute novi ulazak Ruchale u rušenje koji niti ovog puta nije imao velikih problema u ostvarenju istog. Počelo se ponavljati ono viđeno u prvoj rundi. Nije Poljak bio previše opasan na podu niti je radio štetu, Bažant se brzo ustajao, no onda bi još brže završavao ponovno na podu. Sredinom runde ponovno Ruchala bira napade s leđa. Zaključao je noge oko Bažantovog tijela i krenuo raditi na gušenju. Uspio je prebaciti ruke, no odmah hrabri hrvatski borac brani i taj pokušaj. Na ulasku u posljednje dvije minute runde, Poljak se prebacuje u gornju poziciju, ali ponovno bez nanošenja šteta, samo uz kontrolu na koju Bažant sad nije imao odgovora. Ipak, ustaje se još jednom, ali ne dalje iz pozicije gdje je leđima uz ogradu te Ruchala i ovu rundu kontrolira do samog kraja.

Na početku treće runde Bažant kroz svoje napade prezentira izuzetnu kondicijsku spremu. Traži udarac kojim bi preokrenuo situaciju i dobro radi boksačkim tehnikama. Jednim udarcem u noge upozorio je Poljaka na to što može, no onda je uslijedio jedan nedovoljno dobro pripremljen napad i pametno to Ruchala koristi za ono čime je kontrolirao ovu borbu, novo rušenje. U gornjoj je poziciji Ruchala, onoj gdje je Bažant ipak imao najmanje odgovora. I onda se neočekivano pojavila prilika za Puljanina. Okrenuo je situaciju i došao u gornju poziciju odakle traži udarac, no u tim svojim napadima upada u zamku. Ruchala je vidio priliku za svoju "specijalku", polugu na ruci iz donje pozicije. Uspješno ju je uhvatio i prisilio Bažanta na tapkanje, nedugo prije nego što su trebali ući u posljednju minutu borbe.

Bažantu ostaje utjeha da je pokazao veliku srčanost, a to će svakako biti dobra poruka za njegove poslodavce, budući da je dobio ugovor na četiri borbe. Vjerojatno će za njega vrlo brzo imati dobrog protivnika, ovoga puta uz pune pripreme.

Video prekida pogledajte OVDJE.

Linker
03. srpanj 2024 10:11