Regija

(VIDEO) Pogledajte FNC 18 otvoreni trening, Bojković sparirao s gradonačelnikom Banja Luke

Tomislav Spahović

 Screenshot/mma kultura Instagram
Za tjedan dana nam stiže nova FNC priredba u banjalučkoj dvorani Borik

Nakon spektakularnog FNC 17 eventa održanog u Beogradu, vodeća regionalna MMA organizacija najavila je sljedeću priredbu. FNC će po četvrti puta gostovati na teritoriju Bosne i Hercegovine, a nakon Ljubuškog, Bugojna i Sarajeva, na redu je Banja Luka.

Dvorana Borik će 13. srpnja ugostiti FNC 18 - Marka ‘‘Skull Crusher‘‘ Bojkovića i Arlena ‘‘Benks‘‘ Ribeira u glavnoj borbi večeri, a Tomislav "The Beast" Spahović će dijeliti kavez s poljskim borcem, Patrykom "Turkey" Rogozom.

Bojković je u svom prošlom meču zadržao savršeni profesionalni omjer, sada ima šest pobjeda od kojih je tri ostvario nokautom, dvije prisiljavanjem protivnika na predaju, a jednu odlukom sudaca. U zadnjem nastupu prošao je netaknut jer je slavio nokautom u samoj prvoj izmjeni tako da nije bilo potrebe da dugo čeka svoj sljedeći nastup. Čini se kako će njegov sljedeći protivnik, borac iz Brazila, biti najteži ispit u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Ribeiro je borac koji je u svom posljednjem nastupu za FNC izgubio od ‘‘Croate‘‘ Barrija, nakon čega je na BRAVE CF 78 priredbi odradio neriješen meč. Bit će ovo pravi i veliki ispit za ponajvećeg MMA talenta na ovim prostorima - ‘‘Skull Crushera‘‘ Bojkovića.

Mladom srpskom borcu je dobrodošlicu u Banja Luku na poseban način pružio gradonačelnik, Draško Stanivuković - navukao je rukavice i sudjelovao u otvorenom treningu.

Spahović ulazi u meč protiv poljskog grapplera. Rogozov matični klub je Grappling Krakow iz istoimenog poljskog grada. Od svojih deset profesionalnih pobjeda čak njih sedam je ostvario prisiljavanjem svojih protivnika na predaju. Zadnju borbu je imao u petom mjesecu 2022. godine, a od nastupa u većim organizacijama možemo istaknuti onaj u FEN-u protiv Jaceka Krefta.

Spahović je, podsjećamo, nakon godina izbivanja s regionalne borilačke scene imao svoj povratak krajem 2023. godine na FNC 14 priredbi u Sarajevu. Tada ga je u zaista spektakularnom meču pobijedio Miran Fabjan, a nakon toga u svibnju ove godine Spahović se vratio na pobjedničke staze protiv Macieja Gradeckog na FNC 16 priredbi u Medulinu. "The Beast" je odlučan u tome da povrati status kakav je nekada imao u regiji, a sljedeća stepenica k tome je 13. srpanj u banjalučkoj dvorani Borik.

Linker
13. rujan 2024 20:18