Regija

(VIDEO) Plazibat najavio pobjedu u prvoj rundi, Catinas je isprovociran: ‘Umoran sam od njegovih priča‘

Raul Catinas i Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Videoland)
Čini se da je hrvatski kickboksač ‘‘ušao u glavu‘‘ iskusnom Rumunju

12 kilograma teži bio je Antonio Plazibat od svog sutrašnjeg protivnika Raula Catinasa. Najbolji hrvatski kickboksač sutra će predvoditi Glory 82 event borbom protiv opasnog Rumunja Raula Catinasa (41-7-0, 33 KO).

Catinas je desetorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije, a pod okriljem Gloryja ima samo jedan nastup i to poraz od Nordinea Mahieddinea. Sa 109,5 kilograma (Plazibat je na 121,5 kg) i 15-ak centimetara deficita u visini, Catinas će imati težak posao. Plazibat je veliki favorit, ali Antonio je svjestan da podcjenjivanja ne smije biti.

‘‘Neću ga podcijeniti, spreman sam i jedva čekam. Želim se već sada boriti i spreman sam za jednu rundu ludila. Moram proći kroz njega i kroz cijelu kategoriju kako bih došao do glumca (Rica Verhoevena) koji će onda prestati glumiti i počet će se boriti.‘‘, rekao je Plaza neposredno nakon vaganja i sučeljavanja, a zatim se osvrnuo na podatak da je Catinas 80 posto svojih pobjeda upisao nokautom. Plazibat je najavio kako će i on sam ići po nokaut, a na upit hoće li borba otići na sudačku odluku, Antonio je rekao:

‘‘Nema šanse, nije moguće da otiđe na sudačku odluku. Ako se on dođe potući kao što priča, jedna runda bit će dovoljna.‘‘

Plazibat je već u nekoliko najava konstantno spominjao da će mu jedna runda biti dovoljna da pobijedi Catinasa, a čini se kako je rumunjski kickboksač poprilično frustriran takvim najavama i Plazibat mu je donekle ‘‘ušao u glavu‘‘.

‘‘On previše priča, umoran sam od njegovih intervjua. Obećavam ti da ću sutra doći direktno do tebe i onda ćeš vidjeti koliko je zapravo jaka ta tvoja brada. Koga je on uopće nokautirao? Poluteškaša (Khbabeza) i Bennyja (Adegbuyija). Tko su uopće ostali tipovi s kojima se borio? Ja sam se borio sa svim velikim imenima starog K-1. Da, bit će to jedna runda.‘‘, govorio je vidno isprovocirani Catinas.

Dojam je da je i sam Plazibat shvatio kako Catinasa takve izjave silno frustriraju i namjerno ga provocira. Naime, večeras je u sklopu dnevnika Nove TV prikazan kraći intervju Plazibata i Vlade Bobana u kojem Plazibat najavljuje kako će u prvoj rundi biti nešto oprezniji, a kasnije će onda rastavljati umornog Catinasa.

Koju god strategiju Plazibat imao, nadamo se pobjedi, a strategija da isprovocira Catinasa očito je prošla. Plazibat i Raul u ringu bi se trebali naći sutra oko 22:30h, a event započinje u 19:00h.

Linker
02. srpanj 2024 12:31