Regija

(VIDEO) Fabjan: ‘Kad vam ubijem ‘Stoleta‘, možete ga baciti u Savu!‘, Stošić: ‘Ovo je moj grad i igrat ćemo moju igru!‘

Darko Stošić i Miran Fabjan

 Screenshot/YouTube (FNC)
Posljednje sučeljavanje donijelo je i posljednju rundu tenzija između dvojice glavnih aktera uoči sutrašnje priredbe

Dvadeset i četiri sata uoči početka FNC 17 priredbe, održano je medijsko vaganje u trgovačkom centru Galerija Beograd. Službena je "vaga" na rasporedu bila nešto ranije, tako da su težine svih boraca i borkinja već poznate (sve rezultate možete pročitati u prilogu na dnu teksta), međutim, ovaj je ceremonijalni dio uvijek magnet za javnost zbog sučeljavanja koja sadržava.

Sukladno značaju "eventa" i interesu regionalne borilačke publike za glavnu borbu večeri, onu između Darka Stošića i Mirana Fabjana, ovo je ceremonijalno vaganje bilo vjerojatno najposjećenije u odnosu na sve dosadašnje FNC-ove priredbe. Prostor trgovačkog centra namijenjen za "media weigh-in" bio je dupkom ispunjen fanovima, a atmosfera se polako podgrijavala već od preliminarnog dijela "carda", kojeg su začinili Aleksandar "Mlata" Vukosavljević i Andija Stojiljković poprilično intenzivnim "staredownom".

U istom je smjeru, na sebi svojstven način, nastavio i Marko Bojković tijekom sučeljavanja sa svojim sutrašnjim protivnikom Juliom Pereirom, a korak dalje otišao je Vaso Bakočević, koji je, nakon guranja glavama s Alexandreom Ribeirom, nasrnuo na Brazilca i uhvatio ga za vrat, a daljnju eskalaciju su spriječili Dražen Forgač i pripadnici osiguranja. Iako nije bilo fizičkog kontakta ni govora, poprilično je bio intenzivan i "face off" Francisca Barrija i Dušana Džakića, no svojevrsno "finale" ipak je uslijedilo kad su u dvoranu ušli glavni akteri beogradskog "eventa", Miran Fabjan i Darko Stošić.

Slovenski je "Rocky" stigao vidno "nabrijan", vikao, gestikulirao i podizao atmosferu, a potom je na pozornicu stigao i Stošić. "The Hammer" je pogledao prema nebu i raširio ruke, a Fabjan je odmah krenuo u "ofenzivu", galamio i prozivao ga, nakon čega je uslijedio žestok "face-off" tijekom kojeg je najbolji srpski teškaš šutke gledao Fabjan, a ovaj je, u svom stilu, sipao prozivke i uvrede. Sve to vrijeme, i jednog i drugog su zadržavali ljudi iz njihovih timova, a razdvajao ih je i Dražen Forgač. Nakon kratke pauze tijekom objave Stošićeve kilaže, uslijedila je nova runda sučeljavanja, ovog puta s nešto veće i sigurnije distance.

"Sutra kad vam ubijem Stoleta, možete ga baciti u Savu!", vikao je nakon sučeljavanja Fabjan, dok je Stošić, s druge strane, poručio: "Beograde, on je došao u moj grad, a sutra ćemo igrati moju igru!"

Cijelo vaganje možete pogledati u videozapisu koji slijedi, uz napomenu da dio s Fabjanom i Stošićem počinje od 21:58.

FNC 17 - REZULTATI VAGANJA

GLAVNI DIO PRIREDBE:

Darko Stošić (107.3) - Miran Fabjan (102.3)

Nikola Joksović (c) (77.0) - Stefan Negucić (76.9)

Francisco Albano Barrio (73.5)- Dušan Džakić (73.4)

Vaso Bakočević (77.3) - Alexandre Ribeiro (77.2)

Marko Bojković (70.7) - Julio Pereira (70.5)

Jovan Marjanović (77.3) – Brad Wheeler (77.5)

Marina Spasić (52.6) – Marina Nica (52.9)*

PRELIMINARNI DIO:

Aleksandar Vukosavljević (81) - Andrija Stojiljković (80.8)

Vojislav Simičić (61.7) - Jan Vaclavek (61.7)

*pad na vaganju

Linker
01. lipanj 2024 19:18