Regija

‘Uvijek ću biti zahvalan Forgaču i bit ću prvi FNC-ov borac koji će napuniti Marakanu!‘

Miran Fabjan

 FNC
‘‘Slo Rocky‘‘ ima velike planove za svoju i FNC-ovu budućnost

Treći nastup Mirana Fabjana u FNC-u nije prošao onako kako je Slovenac priželjkivao. Trenutno možda i najpopularniji FNC-ov borac odvažio se na velik rizik i upustio se u meč protiv ponajboljeg europskog teškaša.

Mnogi su unaprijed govorili kako Fabjan nema što tražiti u kavezu s Darkom Stošićem i da je srpski teškaš jednostavno neka viša razina u odnosu na Mirana. Ispostavilo se kako je Fabjan uistinu lošiji borac u ovom trenutku, ali nitko ne može reći da nije imao što tražiti u kavezu sa Stošićem.

Dvaput u jako kratkom razmaku Fabjan je uzdrmao Stošića i slao ga je u nokdaun. Mislili smo da ćemo svjedočiti velikom iznenađenju i da će Fabjan ponovno šokirati regionalnu MMA zajednicu, ali Stošić se ipak uspio oporaviti i okrenuti meč u svoju korist. Borba je završila krajem prve runde, a Stole je slavio tehničkim nokautom.

Poraz od Stošića definitivno nije umanjio vrijednost Fabjanovih ‘‘dionica‘‘. Nije sramota izgubiti od takvog borca, a Miran je pokazao kako FNC može ozbiljno računati na njega u mečevima protiv renomiranih i jako kvalitetnih boraca.

Jedan od boraca koji je na meti Mirana Fabjana svakako je i Ivan Erslan. Hrvatski poluteškaš baš kao i Stošić nastupa u KSW-u, a tamo je pri vrhu poluteške kategorije. Dojam je kako i Erslan nastupa na toj nekoj višoj razini i u eventualni meč protiv Fabjana ušao bi kao favorit. Međutim, Fabjan je odradio Q&A na svom Instagram profilu, a na upit o koeficijentima u među između njega i Erslana, Miran je samouvjereno poručio:

‘‘Stavio bih kvotu da Ivan Erslan pada kao klada.‘‘

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Bio je to samo jedan od brojnih zanimljivih Miranovih odgovora. Ponajviše interesa privlači Fabjanova ideja o sljedećem nastupu u Srbiji. Miran najavljuje velike stvari i vjeruje kako bi mogao nastupiti na ‘‘Marakani‘‘, domu Crvene Zvezde. Stadion Rajko Mitić prima više od 50 tisuća gledatelja i bio bi to jako velik zalogaj za još uvijek novu organizaciju kakva je FNC. Miran je ipak uvjeren kako on svojim nastupom može doprinijeti.

‘‘FNC će napuniti Marakanu kad ‘Slo Rocky‘ sljedeći put bude ‘main event‘ u Srbiji. Zapamtite moje riječi!‘‘, poručio je Miran.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Tema o kojoj se podosta pričalo svakako je i ono sučeljavanje između Stošića i Fabjana koje se dogodilo nekoliko dana uoči meča. U određenim trenucima bilo je ‘‘napeto‘‘ čak između Fabjana i Dražena Forgača, čelnog čovjeka FNC-a. Neki su posumnjali kako bi sve to moglo narušiti odnos Fabjana s FNC-om, ali Miran ne skriva svoje zadovoljstvo FNC-om i jako im je zahvalan.

‘‘Svjestan sam da mi je FNC dao priliku prije nego je itko znao da mogu biti toliko popularan. Zato ću uvijek biti zahvalan Draženu Forgač jer je stvorio platformu gdje borci imaju šansu da ostvare nešto što ljudi žele kupiti i pritom borci zarade dobru lovu. Ja ću biti prvi FNC borac koji će rasprodati Marakanu i koji će za jednu borbu dobiti više od 100 tisuća eura. A tu lovu će mi Dražen Forgač platiti za treću borbu s Darkom (Stošićem) i to će napraviti s osmijehom na licu.‘‘, poručuje Fabjan i pritom najavljuje čak i potencijalnu trilogiju sa Stošićem.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Osim trilogije sa Stošićem, Fabjana bi u budućnosti mogao dočekati i revanš s Tomislavom Spahovićem, borcem kojeg je porazio u svom prvom nastupu pod okriljem FNC-a. Spahović ima veliku želju izboriti novi meč s Fabjanom, ali interes s Miranove strane zasad ne postoji.

‘Revanš s Tomislavom Spahovićem odradio bih samo zbog novca. Sportskog izazova i mog interesa za ovu borbu nema i nikad ga neće biti!?‘‘, otkrio je Fabjan.

image

Instagram story Mirana Fabjana

Instagram (miran Fabjan)

Sve u svemu, Miran nastavlja biti jako zanimljiva figura regionalno MMA-a i jedva čekamo njegov sljedeći nastup, neovisno o odabiru protivnika!

Linker
10. lipanj 2024 20:02