Regija

Uroš Medić potvrdio ugovaranje svog debija u UFC-u

Uroš Medić
 screenshot
Srpski borac Uroš Medić uskoro bi trebao odraditi svoj prvi službeni UFC nastup

Prošlo je već gotovo četiri mjeseca otkako je 27-godišnji borac iz Vojvodine putem Dana White's Contender Series showa izborio ugovor s UFC-om i uskoro bi Uroš "Doctor" Medić trebao odraditi službeni debi nastup u najvećoj svjetskoj MMA promociji. Nakon što su se pojavile neslužbene informacije, odlučili smo Medića kontaktirati da bismo provjerili relevantnost istih.

Uroš nam je potvrdio kako je borba dogovorena, odnosno kako bi se na jednoj od priredbi u siječnju trebao boriti protiv Aalona Cruza. Namjeravao je UFC tu borbu organizirati već ranije, no zbog ozljeda nisu uspjeli. Isto tako, dodao nam je kako je moguće da još dođe do nekih promjena, no oko toga nema dodatnih informacija.

U svakom slučaju, ako do promjena ne dođe, srpski borac lake kategorije trebao bi se okušati protiv 31-godišnjaka koji je svoje mjesto također izborio putem istog showa, no godinu ranije. Cruz je svoj UFC debi upisao u veljači ove godine, kad ga je nokautom zaustavio Spike Carlyle. Trenutno je na omjeru od osam pobjeda i tri poraza.

Medić je inače 185 centimetara visoki borac odlične tehnike na nogama. Najveća prednost u odnosu na protivnike, gledajući da se bori do 70 kilograma, mu je upravo dužina ekstremiteta i distanca koju može držati te djelovati s nje. Do sada je u profesionalnoj MMA karijeri upisao šest pobjeda iz jednako toliko nastupa. Do dolaska u UFC trenirao je u Anchorageu na Aljasci, gdje je došao putem "Work and Travel" programa, no u posljednje vrijeme nalazi se u kalifornijskom Huntington Beachu, gdje se priprema u Kings MMA dvorani trenera Rafaela Cordeira, s borcima poput Marvina Vettorija i Beneila Dariusha.

Linker
30. lipanj 2024 04:27