Regija

Službeno potvrđen već ranije spominjani datum za borbu Blachowicza i Rakića

Jan Blachowicz i Aleksandar Rakić

 screenshot (YouTube, UFC)
Meč za vjerojatnog izazivača UFC-ove poluteške kategorije održat će se za mjesec i pol dana

Samo dan nakon datuma koji je bio prvobitno planiran za njihovu borbu, Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz saznali su novi datum svog opakog i vrlo bitnog okršaja UFC-ove poluteške kategorije. Kao što smo već ranije pisali, vođeni informacijom koja je izašla iz Rakićevog kampa, datum je 14. svibnja.

Informaciju je otkrio Ariel Helwani, uz dodatak kako će se priredba održati u Las Vegasu te kako ostaje glavna borba priredbe, što automatski znači i okršaj dogovoren na pet rundi.

Za sada nije poznato radi li se o UFC-ovom Fight Nightu u APEX kompleksu ili će promocija za tu priredbu aktivirati neku od dvorana u svjetskoj borilačkoj prijestolnici. Kao što znamo, Rakić i Blachowicz su se prvobitno trebali boriti proteklog vikenda u Columbusu, na prvom američkom Fight Nightu još od veljače 2020. godine koji se održao pred punim tribinama. Zbog ozljede je na kraju borba odgođena na gore spomenuti datum.

Jasno je kako je obojici to važna borba, najvažnija u dosadašnjoj karijeri ili ključna za nastavak iste. Blachowiczu predstavlja priliku za instantni povratak u poziciju prvog izazivača i automatski time novi pokušaj dolaska na tron. Rakićev zadatak je potvrditi ono što on sam već od prije govori, kako napad na titulu treba biti njegov.

Ova borba održat će se nešto prije nego što će se Glover Teixeira i Jiri Prochazka obračunati u borbi za titulu. Brazilac svoju prvu obranu pojasa koji je oduzeo upravo Blachowiczu ima 11. lipnja na UFC 275 priredbi. Iako za sada nije potvrđeno, sve se više govori o tome da će se ta priredba održati u Singapuru.

Linker
05. srpanj 2024 00:29