Regija

‘Savage‘ će se boriti za titulu svjetskog prvaka! Hearn otkrio kada možemo očekivati meč s Rivasom

Alen Babić

 hilip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač krajem ove godine dobiva priliku postati svjetskim prvakom

Još u petom mjesecu ove godine Alen ‘‘Savage‘‘ Babić (11-0) došao je do najveće pobjede u svojoj profesionalnoj karijeri. Hrvatski boksač pobijedio je Adama Balskog jednoglasnom sudačkom odlukom i došao je do WBC-ovog Silver pojasa u ‘‘bridgerweight‘‘ (-102 kg) kategoriji.

Time si je Babić zapravo osigurao i status sljedećeg izazivača za titulu koja je trenutno u vlasništvu Oscara Rivasa. Kolumbijac je u osmom mjesecu trebao braniti titulu prvaka, ali meč protiv Lukasza Rozanskog otkazan je iz raznoraznih logističkih razloga, a nikada nije ponovno dogovoren, barem zasad ne.

Ako je vjerovati Eddieju Hearnu, Oscar Rivas dobit će novog protivnika, a to neće biti Poljak Rozanski, nego naš Alen Babić.

‘‘Babić-Rivas bit će naređeno od strane WBC-a za svjetsku titulu. Trenutno pokušavamo dogovoriti datum. U razgovoru smo s Yvon Michelle (Rivasova promotorica) i da, čini se da će ‘Savage‘ dobiti svoju priliku za WBC-ovu titulu.‘‘, rekao je Hearn u razgovoru za Matchroom Boxing.

Vrlo brzo i sam Alen Babić podijelio je taj dio Hearnova intervjua na svom Instagram profilu te je istaknuo kako se radi o ispunjenju sna.

‘‘Čekanje bi napokon moglo biti gotovo! Ako je ovo san, ne želim se probuditi. Ako je borba, neću se predati.‘‘, između ostalog napisao je Babić, a na španjolskom je Rivasu poručio ‘‘da je spreman umrijeti‘‘.

Borba između Oscara Rivasa i Alena Babića trebala bi se održati negdje u 11. mjesecu prema navodima Hearna, ali točan datum morat ćemo još malo pričekati. Dillian Whyte predvodit će event, a Babić će na ‘‘undercardu‘‘ svog velikog prijatelja boksati za svjetsku titulu.

Što reći, osim sjajne vijesti za Alena Babića i s nestrpljenjem iščekujemo službenu potvrdu ovog meča, jer radi se o ogromnoj stvari za hrvatski boks.

Linker
20. lipanj 2024 17:38