Regija

Roberto Soldić o nastavku svoje karijere: ‘Otvorena su mi vrata KSW-a, FNC-a i Oktagona, ali...‘

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, Mma Respect)
29-godišnji hrvatski borac pojasnio je svoj trenutni status unutar ONE Championship organizacije

Roberto Soldić čak 16 mjeseci nije upisao nastup unutar kaveza. Ponajbolji hrvatski MMA borac posljednji nastup odradio je u petom mjesecu protekle godine. Nije to meč koji Soldić pamti po dobrom, jer Zebaztian Kadestam nokautirao ga je u drugoj rundi borbe.

Jako dobru prvu rundu odradio je Roberto i činilo se da sve drži pod kontrolom i grabi ka prvoj pobjedi unutar ONE organizacije. Nažalost, Kadestam početkom druge runde sjajno pogađa laktom, Soldić daje svoj maksimum da ostane u meču, ali švedski nokauter ipak je uspio doći do pobjede prekidom.

Bio je to Soldićev drugi nastup u ONE-u, a prvi meč neslavno je završio "no contestom". Isključivi krivac za taj "no contest" bio je Murad Ramazanov. Dagestanac je u prvoj rundi borbe snažno pogodio Soldića koljenom u međunožje, a Roberto nije mogao nastaviti meč zbog nesnošljivih bolova s kojima se nosio nakon tog udarca.

Tako je Soldić svoju priču u ONE-u započeo na neželjen način, ali svi uključujući i njega samog, vjerovali su kako će Soldić vrlo brzo ponovno kročiti u kavez i pokazati što zapravo zna i može. Međutim, ONE Championship organizacija trenutno je na vrlo lošem glasu među MMA zajednicom upravo iz razloga što se njihovi borci jako rijetko bore. Soldić također ispašta u takvom okruženju i posljednjih mjeseci kružile su razne glasine.

Spominjao se Soldićev prelazak u Oktagon MMA organizaciju unutar koje bi sljedeće godine nastupio na Tipsport Gamechanger turniru u srednjoj kategoriji. Šuškalo se o povratku u KSW, a oni najoptimističniji vjerovali su da bi Soldić mogao postati novim članom FNC organizacije.

Roberto je jučer gostovao na FNC 19 eventu u Puli, a poseban razlog za dolazak bio je nastup njegovog timskog kolega i prijatelja, Martina Batura. Batur je uspješno odradio svoj nastup porazivši Shotu Betlemidzea u prvoj rundi. Gledajući Soldića kako slavi Baturovu pobjedu unutar FNC-ovog kaveza, mnogi su počeli maštati o "Robocopu" kao novom pojačanju FNC-a, ali Soldić je odbacio mogućnost dolaska u FNC.

"Teško. Imam u ONE-u ugovor, ali nažalost, loše je krenulo s prve dvije borbe. Ugovor me veže za ONE. Otvorena su mi vrata FNC-a, KSW-a i Oktagona, ljudi šalju ponude, ali imam ugovor. To je malo kompliciranija priča, a uskoro slijedi najava moje borbe u ONE-u.", rekao je Soldić u razgovoru za MMA Respect (LINK za intervju).

Dakle, Roberto Soldić i dalje je isključivo ONE-ov borac, sve dok mu ne istekne ugovor s tom organizacijom. Izleti u druge organizacije zasad nisu opcija, a nadamo se kako će ONE uistinu najaviti Soldićev sljedeći nastup u što skorije vrijeme. 29-godišnji Roberto u naponu je snage, ne prestaje trenirati i definitivno zaslužuje priliku frekventno nastupati unutar kaveza ili ringa.

Linker
08. rujan 2024 13:35