Regija

‘Psihopata‘ dobiva modernu dvoranu: ‘imat će sobu za oporavak, hiperbarične komore, saune, masaže, što god hoćeš‘

Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Bellator 203)
Popularni Crnogorac želi borcima priuštiti bolje uvjete za trening

Najpoznatiji crnogorski borac Vaso Bakočević otvorio je vlastiti borilački klub prije godinu i pol dana koji se već okitio titulom najjačeg kluba u Srbiji u njihovoj amaterskoj MMA ligi. Trener za MMA je popularni Savo Lazić, a Vaso kaže da mu se ne miješa u posao:

"Nemam ja tu što tražiti, samo mogu da mu smetam."

Zanimljivost i novost je to da klub uskoro dobiva i vlastitu salu čije otvorenje se očekuje 1. svibnja (peti mjesec). Vaso je dogovorio odličan posao našavši investitora koji će uložiti novac u gradnju sale, što je hvale vrijedna investicija koja može samo pridonijeti razvoju sporta.

Vaso je također prokomentirao kako bi sala trebala izgledati i što bi sve trebala sadržavati. Kako se čini iz njegove izjave, sala bi trebala biti moderna i vrhunski opremljena:

"Imat ćemo 200 i nešto kvadrata teretane, 200 i nešto kvadrata MMA dvorane, kafić, imat će sobu za oporavak, hiperbarične komore, saune, masaže, što god hoćeš."

Popularni Crnogorac očito želi aktivno sudjelovati u podizanju kvalitete treninga i uvjeta u kojima se pripremaju MMA borci. U hiperbaričnoj komori udiše se 100% čisti kisik pod kontroliranim uvjetima i reguliranim tlakom, što dovodi do brze regeneracije mišića te samim time omogućava brži oporavak i povećava fizičke sposobnosti sportaša.

Vaso se prisjetio u kakvim se on uvjetima pripremao za svoje mečeve dok se još probijao na scenu, a svojim pulenima zasigurno želi osigurati puno bolje uvjete:

"Ja sam se spremao za meč s 3 treninga tjedno, malo sparinga, malo dizanja utega, malo benča"

Uvjeti kakve će priuštiti mladim sportašima u svojem klubu bit će daleko bolji od onih njegovih. Valja napomenuti da je komfor kod mladih boraca dvosjekli mač, s jedne strane bolji uvjeti mogu pridonijeti boljim rezultatima, ali isto tako mogu i razmaziti borca te mu smanjiti motivaciju za uspjehom.

Linker
02. srpanj 2024 18:24