Regija

Ogroman skok Mirana Fabjana! Skočio za više od 100 mjesta na Fight Matrixu, ušao među 50 najboljih teškaša na svijetu!

Ivan Vitasović, Miran Fabjan, Zelg Galešić

 VANESA PANDZIC Cropix
Čestitamo Fabjanu na ovom velikom priznanju, a s nestrpljenjem iščekujemo njegov nadolazeći nastup u zagrebačkoj Areni

Uistinu veliki uspon doživio je Miran Fabjan u posljednjih godinu dana. Rijetko koji borac, a pogotovo regionalni, može se pohvaliti borilačkim i komercijalnim uspjehom kojeg je u ovako kratkom periodu ostvario ‘‘Slo Rocky‘‘. Postao je Fabjan tako vjerojatno i vodeća zvijezda u FNC-u, a ono što prije meča govori, u kavezu uvijek opravda.

Dovođenje Fabjana u svoje redove, bio je savršen potez od strane FNC-a. Osim samih mečeva, njegove medijske aktivnosti izuzetno su popraćene i gledane, tako da je FNC pronašao pravoga dragulja.

U trenutno posljednjem nastupu, Fabjan je u Puli nokautirao bivšeg UFC-ovog i PFL-ovog borca, Yorgana De Castra. Na sve to, u meč je ušao kao zamjena na ‘‘short notice‘‘ nakon što je Ivan Vitasović otkazao zbog ozljede, no to nije predstavljalo veliki problem za ‘‘Slo Rockyja‘‘. Nokautom u prvoj rundi slavio je Fabjan, a ovo je razlog njegovog velikog skoka na Fight Matrixu:

image

Rang ljestvica

Screenshot (fight Matrix)

Dakle, kao što možete vidjeti na tablici, Fabjan je ovom pobjedom skočio za vrtoglava 102 mjesta na ljestvici u teškoj kategoriji. Trenutno se nalazi na 47. mjestu, odmah iznad legendarnog Alexeyja Oleynika, Bruna Cappelozze i Sergeija Kharitonova! Iznad njega su Oli Thompson na 41. mjestu, Darko Stošić na 39. mjestu, te Ante Delija na 35. mjestu.

Čestitamo Fabjanu na ovom velikom priznanju, a s nestrpljenjem iščekujemo njegov nadolazeći nastup u zagrebačkoj Areni. Doduše, tada neće nastupiti u teškoj kategoriji, ali ne sumnjamo da će ponovno pružiti atraktivan nastup u kavezu, ali i izvan njega.

Linker
17. rujan 2024 11:56